Meeting voor Mon op 17 augustus

Zaterdag 17 augustus organiseert Daring Club Leuven Atletiek naar jaarlijkse traditie de Meeting voor Mon. Deze atletiekmeeting is een uitzonderlijke kans voor de atleten om zich te meten met de concurrentie en zichzelf fysiek en mentaal aan te scherpen.

“Al voor de zeventiende keer brengt DCLA hulde aan Mon Vanden Eynde, de meest succesvolle trainer die de club ooit had en bij uitbreiding misschien wel de hele Belgische atletiek. Met deze meeting wil de club de herinneringen aan deze grootheid levendig houden op de manier die hij zelf het liefst had gewild: met een feest van de atletiek”, aldus schepen van sport Els Van Hoof.

Het deelnemersveld is dit jaar sterk bezet. Van DCLA tekenen onder andere Andreas Vranken (100m, lid van de nationale ploeg), Ali Hamdi (1.500m, nationaal kampioen korte cross) en Ben Broeders (polsstokspringen, nationaal recordhouder met 5,76m). Daarnaast komen ook heel wat andere nationale toppers naar Leuven: Jonathan Sacoor (200m), Pieter-Jan Hannes (1.500m) en de broers Borlée (nog te bevestigen). Maar ook landen als Frankrijk, Jamaica en Canada worden vertegenwoordigd. Het belooft dus een fantastische editie te worden.

Praktisch
De Gaston Roelants Arena  (Diestsesteenweg 270, Kessel-Lo) vormt het decor voor een namiddag vol atletiek. De kampnummers gaan van start om 13.30 uur, het hoofdprogramma begint om 17.15 uur. 

Het volledige programma en uurschema vind je in het document hieronder of via leuven.be/meetingvoormon. Tickets kan je ter plaatse kopen. Deze kosten 6 euro per bezoeker.

 

Contacteer ons
Els Van Hoof schepen van sport, middenstand en werk, stad Leuven
Jan Vansantvoet diensthoofd sportpromotie
Els Van Hoof schepen van sport, middenstand en werk, stad Leuven
Jan Vansantvoet diensthoofd sportpromotie
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven