Meeting voor Mon, Polsstokgala en Tour of Leuven kleuren Leuvense sportzomer

Volgend weekend laat Leuven zich weer van zijn sportiefste kant zien. Op zondag 7 augustus lokt de Tour of Leuven – Memorial Jef Scherens veel mooi (wieler)volk naar de stad, maar op zaterdag  6 augustus staan eerst nog twee onvervalste Leuvense klassiekers op de agenda. Dat de Meeting voor Mon én het Polsstokgala op een boogscheut van elkaar georganiseerd worden maakt dat beide activiteiten vlot gecombineerd kunnen worden door de geïnteresseerde bezoeker.

“In Leuven is er altijd wel iets te beleven op sportief gebied, maar een weekend als het deze doet mijn sporthart toch sneller slaan. Met zowel in de atletiek als in het wielrennen een internationaal topevenement bewijst Leuven nog maar eens dat het zijn plek als beste Europese sportstad niet gestolen heeft”, zegt Leuvens schepen van sport Johan Geleyns.

Met de Meeting voor Mon viert DCLA zaterdag 6 augustus zijn jaarlijks eerbetoon aan de meest succesvolle trainer die de Belgische atletiek ooit had. Hij was docent Lichamelijke Opvoeding aan de KU Leuven en trainer bij Daring Club Leuven Atletiek. Hij loodste atleten als Gaston Roelants, André Dehertoghe en Ivo Van Damme naar mondiale, zelfs olympische, glorie. De meeting die zijn naam draagt laat internationale atleten tegen elkaar concurreren in verschillende loop- kracht- en sprongdisciplines. Zo is het uitkijken naar de prestaties van de Leuvense Hanne Claes op de 400 m horden en van de belofte Guillaume Grimard bij de 3.000 m heren. Het evenement vindt plaats in het Stadion Gaston Roelants langs de Diestsesteenweg tussen 13.30 en 22 uur. De inkomprijs is 10 euro, consumptie inbegrepen. 

Ondertussen vindt even verderop, op het grasveld aan Hal 5, vanaf 12 uur het internationaal polsstokgala plaats. Ook onze eigen Leuvense held Ben Broeders zal dit jaar van de partij zijn. Een week na zijn aantreden op het WK in de Verenigde Staten en zeven weken na zijn nieuw nationaal record is dit een ideale gelegenheid om onze lokale held nog eens aan te moedigen. Vorig jaar brak hij voor eigen volk het Belgisch record. Zal hij er dit jaar opnieuw in slagen het publiek in vervoering te brengen?

Op zondag is het weer tijd voor wielergekte. Het memorabele WK Wielrennen van vorig jaar smaakte naar meer. Daarom is de GP Jef Scherens omgevormd tot een nog groter wielerfeest: Tour of Leuven – Memorial Jef Scherens, met een wedstrijd voor de profs én 3 fietsroutes voor de liefhebbers. Getrainde wielertoeristen kunnen zich wagen aan  een  tocht van 70 of 110 kilometer op de Flandrienlus en de stadslus. Wie minder getraind is kan een tochtje van 15 kilometer maken langs alle beroemde Leuvense WK-hellingen. Vooraf inschrijven is verplicht. Dat kan via www.tourofleuven.be/ride-leuven. Daar vind je ook alle verdere informatie over de verschillende vertrekuren. Tussen 13 en 13.30 uur vindt er op een afgesloten parcours ook een G-wedstrijd plaats in samenwerking met Special Olympics. 

De Tour of Leuven voor professionele wielrenners start om 12.30 uur op het Ladeuzeplein. Je bent er vanaf 11.20 uur welkom voor de voorstelling van de ploegen. De renners rijden naast de stadslus ook 2 keer de Flandrienlus uit het WK.  Het parcours is 199 km lang en telt 37 hellingen. De wedstrijd staat voor het eerst op de UCI Europe Tour-kalender. Verschillende WorldTour-ploegen doen mee. Onder andere Julian Alaphilippe, die zich vorig jaar tot wereldkampioen kon kronen op dit parcours, zal aan de start verschijnen. De aankomst wordt verwacht rond 17.15 uur op de Bondgenotenlaan ter hoogte van de Stadsschouwburg. “Zondag kunnen wielerliefhebbers en profrenners dus weer mooie herinneringen ophalen aan het WK Wielrennen”, besluit schepen Geleyns.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]