mijnLeuven geeft jonge Leuvense ondernemers plek tijdens Leuven by Night

Op woensdag 24 mei, aan de vooravond van het Hemelvaartweekend, stelt Liefst Leuven ‘Leuven by Night’ voor: een zwoele, naar vakantie ruikende Late Night Shopping in de Leuvense binnenstad. De winkelstraten worden voor deze gelegenheid in een zonnig kleedje gestoken (lees: palmbomen, zandstrand, live bands en dj’s) en de meeste winkels blijven die avond open tot 22 uur. Hét ideale moment voor jonge, Leuvense ondernemers om hun vleugels voor de eerste keer uit te slaan en hun weldoordacht concept af te toetsen aan de realiteit. En dat in het nieuwe mijnLeuven Stadhuis. 

mijnLeuven, het jongerenlabel van de stad Leuven, gooit tijdens Leuven by Night de deuren van het Stadhuis open zodat de wilde dromen en ambities van jonge, Leuvense makers voor de eerste keer het daglicht kunnen zien. Geen betere plek trouwens voor zo’n makersmarkt, aangezien mijnLeuven met het Stadhuis dé place to be voor alle jonge, Leuvense ondernemers open deed.

Via een oproep konden Leuvense jongeren een stand reserveren in of aan het Stadhuis in de Naamsestraat. Zo ook de jongeren die deelnemen aan de tweede editie van de Start-Up, een project waarbij jongeren tussen 15 en 17 jaar hun eerste stappen in de ondernemerswereld zetten en dat met ondersteuning en begeleiding van mijnLeuven. De deelnemende jongeren tonen die avond hun project, product en/of dienst aan alle late night shoppers. Het resultaat wordt een creatieve makersmarkt met handgemaakte bril- en lenzencases, dichtbundels, homemade cake en alcoholvrije cocktails, een fototentoonstelling en verscheidene fashionboetiekjes.

Bovendien stelt ook SPAAK, een Start-Up van dit jaar, haar eerste, geupcyclede fietsen voor onder het motto: ‘Een spaak voor ieders smaak, voor de liefhebbers van het betere rijwiel’. Vreemde eend in de bijt tenslotte is Fluff Catcher, een startende onderneming die op een ecologische en eenvoudige manier haar uit afvoerputjes verwijdert. Een mooie mix van ondernemende ideeën, zoveel is duidelijk.

mijnLeuven
mijnLeuven, het jongerenlabel van de stad Leuven, moedigt jongeren aan vernieuwende ideeën met de wereld te delen en ondersteunt hen bij het scherpstellen en daadwerkelijk realiseren ervan. Dat kan sinds kort ook op een fysieke plek: het Stadhuis van mijnLeuven, in de Naamsestraat. Meer hierover vind je op www.mijnleuven.be.

Contacteer ons
Dirk Vansina schepen van burgerzaken, monumentenzorg, jeugd, feestelijkheden en toerisme
Tine Vandeweerd handelscoach Liefst Leuven
Dirk Vansina schepen van burgerzaken, monumentenzorg, jeugd, feestelijkheden en toerisme
Tine Vandeweerd handelscoach Liefst Leuven
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven