MIJNLEUVEN op zoek naar jong dj-talent

Op zaterdag 8 mei om wordt het dak van een geheime locatie omgebouwd tot exclusieve dj-booth en zullen drie jonge, Leuvense dj’s er de set van hun leven draaien. Welke muziektalenten er op het dak zullen staan, hangt af van het oordeel van een professionele jury én het brede publiek. Elke jonge dj kan tot en met 23 april een zelfgemaakte mix insturen en zijn of haar kans wagen om op een van de drie felbegeerde plekken in de MIJNLEUVEN dj-contest te draaien.

Begin maart lanceerde het jongerenlabel van stad Leuven een gloednieuwe editie van ‘MIJNLEUVEN draait’. Jongeren tussen 15 en 20 jaar oud met dj-ambitie, krijgen de kans om hun draaikunsten te tonen en mee te dingen naar een van de drie felbegeerde plekken in de exclusieve dj-booth. Al wie wilt deelnemen, kan zijn of haar mixtape insturen tot en met 23 april. Nadat de inschrijvingen afgesloten zijn, beluistert een professionele jury alle inzendingen en nomineert ze vijf dj’s voor de finale. De personen die in onze Jury zitten zijn: Joris Vaes (programmator Het Depot), Amber Broos (Leuvense DJ), Leendert Nijns (DJ en booker bij Nacht.) De vijf finalisten zullen vanaf 26 april strijden voor een van de drie plekken in de exclusieve dj-booth.

Leuvens talent blijft draaien
De voorbije jaren vond deze dj-contest voornamelijk plaats op de speelplaatsen van verschillende Leuvense middelbare scholen. Vanwege de huidige maatregelen, zullen zij dit jaar online draaien via een livestream die gedeeld zal worden op de sociale mediakanalen van MIJNLEUVEN. Wie zijn of haar skills nog wilde aanscherpen, kreeg naar goede gewoonte wel de kans om een inspiratiesessie en verschillende interactieve workshops te volgen in het kader van het ‘MIJNLEUVEN draait’ concept. “Ondanks de moeilijke tijden is het belangrijk dat we als stad toch de boodschap blijven geven dat er deuren opengaan. Jongeren krijgen zo de unieke kans om op zaterdag 8 mei op een toplocatie een welverdiend virtueel feestje te draaien,” vertelt een enthousiaste schepen van jeugd Dirk Vansina.

Zelf deelnemen?
Elke jongere tussen 15 en 20 jaar oud met dj-ambities is welkom om tot en met zondag 23 april een zelfgemaakt tape in te sturen via het platform vi.be. Alle genres zijn welkom, alsook elk niveau. Wie zelf niet over dj-talent beschikt kan deelnemen als enthousiaste luisteraar en tot en met vrijdag 30 april zijn of haar stem uitbrengen via de MIJNLEUVEN website voor hun favoriete dj-set. De drie winnaars worden 30 april bekend gemaakt via de sociale mediakanalen van MIJNLEUVEN.

 

 

 

 

Contacteer ons
Dirk Vansina schepen van openbare werken, restauraties, jeugd en burgerzaken, stad Leuven
Maureen Pierloz MIJNLEUVEN
Stijn Vangilbergen MIJNLEUVEN
Dirk Vansina schepen van openbare werken, restauraties, jeugd en burgerzaken, stad Leuven
Maureen Pierloz MIJNLEUVEN
Stijn Vangilbergen MIJNLEUVEN
Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven