mijnLeuven zoekt jonge ondernemers voor ‘De Start-Up’

mijnLeuven, het jongerenlabel van de stad Leuven, zoekt ondernemende jongeren die straffe ideeën willen uitbouwen tot sterke merken. In het krachtige ondernemersproject ‘De Start-Up’ nemen jongeren van 15 tot 18 jaar hun dromen zelf in handen. Zo kunnen ze  proeven van hun eigen, duurzame onderneming. De 3e editie van 'De Start-Up' prikkelt en wakkert jonge ondernemersdromen aan met een concrete insteek: AMBACHT.

Jongeren werken tijdens ‘De Start-Up’ samen aan een idee, versterken elkaar en ontwikkelen een eigen concept. Gaandeweg leren ze innoveren, impact hebben en meerwaarde creëren. Zo ontdekken ze de drive om te ondernemen. Vooral door zelf dingen te maken en zelf te doen leren ze hoe een onderneming een straf merk wordt en krijgen ze de kans een eigen zaak uit de grond te stampen.

Het is niet de eerste keer dat 'De Start-Up' plaatsvindt. Vorig jaar stampten maar liefst 25 jongeren samen zeven start-ups uit de grond. SPAAK, Casa Di Lupo, District 3K, Bassik, Mirano Designs, Josa Games en Difilia waren te zien op Leuvense evenementen zoals Het Groot Verlof, Autovrije Zondag en Habitat Festival. Ze werkten ook samen met lokale ondernemers zoals Bar Stan, WØTI, Lasso en Arcave.

“Je ontmoet heel wat interessante mensen, krijgt de vetste kansen en leert zoveel dingen die ze je op school niet kunnen bijbrengen”, reageert Dries (17), deelnemer van de vorige editie van 'De Start-Up'. “Dus, aan iedereen die geïnteresseerd is in ondernemen: meedoen!”

Straffe ondersteuning door mijnLeuven
mijnLeuven ondersteunt jongeren bij het uitdenken van hun ideeën, het scherpstellen van hun plannen en tenslotte: het realiseren van hun wildste dromen. 'De Start-Up' van mijnLeuven biedt jongeren de ruimte, het startbudget, het netwerk, de coaching én het duwtje in de rug dat nodig is om de grote sprong te wagen.

Interesse? 
Wie tussen 15 en 18 jaar oud is, kan zich tot en met 1 oktober inschrijven via www.mijnleuven.be/destartup. Op vrijdag 28 september om 19.30 uur stelt mijnLeuven het project graag voor aan alle geïnteresseerde jongeren in STADHUIS (Naamsestraat 3, Leuven).

Contacteer ons
Dirk Vansina schepen van burgerzaken, monumentenzorg, jeugd, feestelijkheden en toerisme, Stad Leuven
Dirk Vansina schepen van burgerzaken, monumentenzorg, jeugd, feestelijkheden en toerisme, Stad Leuven
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven