Mooie opkomst voor gezellige Picknick in het Park

Gisteren verzamelden een zeshonderdtal mensen in het stadspark met picknickdekentje en goed humeur voor de 15e editie van Picknick in het Park. De Leuvense traditie die door stadskok Jeroen Meus in het leven werd geroepen in 2008, blijkt meer dan ooit een vaste waarde in het Leuvense zomeraanbod. "Het concept is ijzersterk en toch zo eenvoudig dat iedereen deel kan nemen", vertelt schepen van evenementen Bert Cornillie. "Gezelligheid, ontspanning en ontmoeting staan tijdens deze activiteit op de eerste plaats en dat wordt letterlijk gesmaakt."

Het weer zat een beetje tegen. De dag begon wat druilerig, maar dat kon de deelnemers niet tegen houden. Ze verzamelden zich vanaf 10 uur ​ in grote getale in het Sint-Donatuspark voor een gezellige voormiddag. Het idee is simpel: iedereen brengt een picknickmandje mee met wat lekkers en een dekentje. De stad voorziet koffie, fruitsap en wat koffiekoeken. Meer is er niet nodig voor een geslaagd samenzijn met familie of vrienden.

"Tijdens corona hebben we de picknick moeten spreiden over meerdere dagen en locaties omdat we verplicht waren in kleinere groepen te werken", aldus schepen Cornillie. "Je voelt wel dat deze formule, waar iedereen op hetzelfde moment samenkomt in het stadspark, nog steeds de beste is."

Op naar volgend jaar.

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]