Naamsestraat krijgt nieuwe asfaltlaag vanaf 12 april

Vanaf maandag 12 april wordt het asfalt in de Naamsestraat vernieuwd. De werken duren tot 24 april en gebeuren in twee fases. Auto’s, bussen en fietsers volgen een omleiding.

“De Naamsestraat is een drukke verkeersroute voor auto’s, bussen, fietsers en voetgangers”, vertelt Dirk Vansina, schepen van openbare werken. “De laatste vernieuwing dateert van 2013 dus een nieuwe laag asfalt drong zich op. Door enkel de toplaag te vervangen, wordt het comfort van de gebruikers aanzienlijk verhoogd maar is de hinder beperkt in tijd. Bovendien voeren we de asfaltering van de Verkortingsstraat en de Sint-Michielsstraat uit op een later tijdstip. De werken kaderen in een programma van vernieuwing van asfalt van 2,5 miljoen euro per jaar.” 

Van 12 tot 20 april is de Naamsestraat afgesloten vanaf de Naamsepoort tot net voorbij de Hendrik Consciencestraat. Het andere gedeelte van de Naamsestraat blijft bereikbaar door een omleiding te volgen via de ring, Parkpoort en de Parkstraat. Via die route blijven bijvoorbeeld het Heilig-Hartziekenhuis en parking ‘Q-Park Leuven Heilig-Hart’ bereikbaar. Vanaf de Charles Deberiotstraat is de Naamsestraat opnieuw afgesloten tot voorbij de Sint-Michielsstraat. Auto’s kunnen de Naamsestraat dus alleen uitrijden via de Parkstraat.

Vanaf 20 april is het stukje tussen het Heilig-Hartziekenhuis en de Parkstraat aan de beurt. Auto’s rijden dan om via de Hendrik Consciencestraat en de Parkstraat. Het Heilig-Hartziekenhuis blijft in deze fase zoals gewoonlijk bereikbaar via de Naamsestraat.

In de Parkstraat geldt tijdens de volledige duur van de werken tijdelijk ook tweerichtingsverkeer tussen de Naamsestraat en de Van ’t Sestichstraat om de omleiding voor het autoverkeer mogelijk te maken.

Fietsers en bussen
Fietsers volgen tijdens de volledige duur van de werken in beide richtingen een omleiding via de Schapenstraat; bussen 1 en 2 rijden om via Parkpoort en de Frederik Lintsstraat.


Meer informatie over deze werken vind je op www.leuven.be/naamsestraat-afgesloten. Hier vind je ook steeds de juiste timing. De werken zijn immers weersafhankelijk waardoor de vooropgestelde planning eventueel licht kan wijzigen. Deze asfalteringswerken hypothekeren niet dat later ook de voetpaden zullen vernieuwd worden.

Contacteer ons
Dirk Vansina schepen van openbare werken, restauraties, jeugd en burgerzaken, stad Leuven
communicatie stadsvernieuwing
Dirk Vansina schepen van openbare werken, restauraties, jeugd en burgerzaken, stad Leuven
communicatie stadsvernieuwing
Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven