Nieuw in de bib: manga’s en graphic novels voor jongeren

De Bib Leuven Tweebronnen breidt haar collectie voor jongvolwassenen uit met zo’n 150 young adult strips. Deze deelcollectie bestaat uit een heleboel nieuwe manga’s en graphic novels.

Manga’s -Japanse stripverhalen- werden de laatste jaren enorm populair, vooral onder jongeren. Hun bijzondere visuele stijl maakt het gemakkelijk voor lezers om zich in te leven in de personages en verhaallijnen. Dat verhoogt het leesplezier en heeft een positieve invloed op de leesvaardigheid van jongvolwassenen. Ook de beeldtaal van graphic novels vormt een aantrekkelijke leesvorm voor een breed scala aan lezers. Ze ondersteunt niet alleen de visuele geletterdheid, maar maakt ook complexere thema’s toegankelijk voor lezers die misschien minder aangetrokken zijn door traditionele teksten.

Niet alleen entertainment
Jongeren gaan op zoek naar hun identiteit en zijn geboeid door uitdagende maatschappelijke kwesties. Zowel manga’s als graphic novels behandelen vaak thema’s als zelfontdekking, sociale rechtvaardigheid en mentale gezondheid op een diepgaande en toch begrijpelijke manier. Hierdoor bieden ze niet alleen entertainment maar ook de mogelijkheid tot reflectie en empathie. De variatie binnen de verschillende genres maakt dat er voor elk wat wils is, van avontuur, thriller, griezel, romantiek, fantasy, scifi tot ‘slice-of-life’, het echte leven zeg maar.

“Met dit nieuwe aanbod zet de bibliotheek verder in op culturele diversiteit en inclusiviteit”, voegt Bert Cornillie, schepen van cultuur, toe. “Door deze visueel aantrekkelijke en inhoudelijk rijke stripgenres wil ze jongeren stimuleren en inspireren om hun leesreis voort te zetten. Manga’s en graphic novels kunnen de interesse in lezen vergroten en een brug slaan naar andere vormen van literatuur. Welkom om het nieuwe aanbod in de Bib Leuven Tweebronnen te komen ontdekken!”.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]