Nieuw in Leuven: Babybabbels voor kersverse Leuvense ouders en hun baby’s

In september nodigt Huis van het Kind Leuven samen met de stad Leuven alle kersverse Leuvense ouders en hun pasgeboren baby’s uit voor een eerste Babybabbel, een gezellige gelegenheid om kennis te maken met elkaar en met wat Leuven zoal te bieden heeft voor jonge gezinnen.

Vanaf dit najaar brengen Babybabbels jonge Leuvense gezinnen samen. Prille ouders kunnen hun verhalen en ervaringen met elkaar delen in een informele sfeer. Tegelijk ontdekken ze het Leuvense aanbod voor jonge gezinnen en de diensten van Huis van het Kind. Samen met hun kindje van 0 tot 6 maanden oud genieten ze ook van een eerste culturele activiteit op babymaat. Daarvoor zorgt PIEP Cultuurprikkels voor de allerkleinsten. “Met PIEP prikkelen we kinderen al op heel jonge leeftijd met muziek, voorstellingen en kunst”, legt schepen Bieke Verlinden uit. “Het gaat dan bijvoorbeeld niet om hapklare toneeltjes, maar wel om betoverende totaalervaringen op maat van het jonge kind.”

Naast baby’s laten kennismaken met cultuur willen de stad en Huis van het Kind tijdens de Babybabbels ook ouders laten kennismaken met elkaar. “Ervaringen uitwisselen kan heel waardevol zijn”, klinkt het. “Voor de papa’s en mama’s is het een fijne manier om andere ouders te leren kennen en tips en verhalen te delen met elkaar. Contact leggen wordt er ook heel gemakkelijk: iedereen die naar de Babybabbel komt heeft meteen een gezamenlijke ijsbreker: hun kindjes”, lacht schepen Verlinden.

Elk seizoen een Babybabbel
Elk seizoen krijgt zijn eigen Babybabbel. De eerste editie of HerfstBabybabbel – die volledig coronaproof georganiseerd wordt – vindt plaats op zaterdag 26 september tussen 14 uur en 17 uur in de tuin van M Leuven. Klankennest brengt die namiddag drie interactieve, woordeloze babyconcerten vol muzikaal en geborgen plezier op maat van het jonge kind. De muzikanten herhalen ritmische bewegingen en melodieën en gaan in dialoog met het piepjonge publiek dat als vanzelf gaat meedoen met lichaam en stem. Elk babyconcert duurt 20 minuten. Deelnemen is gratis, maar vooraf inschrijven is nodig. Ouders krijgen daarvoor een persoonlijke uitnodiging in de brievenbus.

Contacteer ons
Bieke Verlinden schepen van zorg en welzijn, wijkwerking en begraafplaatsen, stad Leuven
Murielle Mattelaer beleidsadviseur opvang en opvoeding, stad Leuven
Bieke Verlinden schepen van zorg en welzijn, wijkwerking en begraafplaatsen, stad Leuven
Murielle Mattelaer beleidsadviseur opvang en opvoeding, stad Leuven
Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven