Nieuw kampeerwagenterrein in Leuven opent poorten

Stad Leuven en de provincie Vlaams-Brabant openen een kampeerwagenterrein in het Provinciedomein Kessel-Lo. Hiermee willen ze voldoen aan de specifieke vraag naar logiesmogelijkheid voor kampeer-wagentoeristen.

8 nieuwe kampeerplaatsen voor campers
Toeristen kunnen voortaan met hun camper terecht op het Camperterrein Leuven, gelegen aan het Provinciedomein Kessel-Lo, in de inkomzone ter hoogte van de Eénmeilaan. 

“Door 8 ruime plaatsen met de nodige faciliteiten te voorzien speelt de provincie in op de vraag naar een goed uitgerust kampeerwagenterrein in het groen, maar toch aan de rand van de stad”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor de provinciedomeinen.
De rijzone van het terrein werd aangelegd met waterdoorlatende betonklinkers. De kampeerplaatsen zelf staan in een grind-rooster met gras. Er is een aparte toegangspoort met een informatiebord. 

Het terrein is 24u/24u toegankelijk, normaal het hele jaar door. Bezoekers betalen bij het binnen rijden en kiezen dan hoelang ze willen blijven. De kostprijs (all-in) bedraagt 15 euro/nacht. Ze kunnen er voor maximaal 2 nachten terecht. Reserveren kan via tel. 016 25 20 30 of via provinciedomein.kessello@vlaamsbrabant.be

Voor het terrein is een erkenningsaanvraag bij Toerisme Vlaanderen ingediend.

Steeds meer vraag naar autokamperen
Op 10 jaar tijd is er een toename van 66% van het aantal kampeerwagens. Hiermee is het autokamperen één van de snelst groeiende vormen van kampeertoerisme in Vlaanderen.
“Ook het verblijfstoerisme in Leuven zit in de lift. Bezoekers kunnen in de stad terecht in diverse types logies, van hotel tot B&B, van vakantiewoning tot vakantielogies. Kampeerautoterreinen ontbreken evenwel op het stedelijke grondgebied en ook in de omgeving van Leuven zijn dergelijke plaatsen zeldzaam”, zegt Denise Vandevoort, schepen van o.m. toerisme. Om te voldoen aan de vraag naar logiesmogelijkheid voor kampeerwagentoeristen creëerden de provincie Vlaams-Brabant en de stad Leuven een nieuw kampeerautoterrein. 

“Gelegen aan het Provinciaal Domein Kessel-Lo zal het terrein plaats en faciliteiten bieden voor deze specifieke doelgroep toeristen. Het Provinciedomein Kessel-Lo is dan ook een interessante locatie. Het domein ligt in een rustige omgeving, maar toch in de onmiddellijke nabijheid van de toeristische bezienswaardigheden van het Hageland en Leuven”, besluit Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme.

Contacteer ons
Denise Vandevoort schepen van cultuur, evenementen, toerisme, deeltijds kunstonderwijs en senioren, stad Leuven
Ann Schevenels gedeputeerde voor de provinciedomeinen
Monique Swinnen gedeputeerde voor toerisme
Denise Vandevoort schepen van cultuur, evenementen, toerisme, deeltijds kunstonderwijs en senioren, stad Leuven
Ann Schevenels gedeputeerde voor de provinciedomeinen
Monique Swinnen gedeputeerde voor toerisme
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven