Nieuwe kunstgrasvelden voor Korfbalclub Leuven

Stad Leuven en Tofsport hechten veel belang aan goede omstandigheden om in te sporten. Daarom investeert de stad geregeld in sportinfrastructuur om deze kwalitatief te verbeteren. Zopas werden de vroegere kunstgrasterreinen van hockeyclub KHC Leuven vernieuwd voor Korfbalclub Leuven. Zondag worden deze officieel ingehuldigd.

Eind april verhuisde Korfbalclub Leuven naar het Van Hovestadion in Kessel-Lo, de vroegere thuisbasis van KHC Leuven. De aanwezige kunstgrasvelden kregen een grondige opknapbeurt: het beschadigde kunstgras werd vervangen, verzakkingen werden hersteld, losgekomen naden werden opnieuw vastgelijmd …

Maar de belangrijkste renovatie was het aanbrengen van de volledige belijning voor vier kortbalterreinen, zodat de club ook al haar wedstrijden hier kan afwerken. De stad Leuven investeerde in totaal 74.000 euro. “Deze investering zou een extra boost moeten kunnen geven aan Korfbalclub Leuven en het korfbal in het algemeen in Leuven”, aldus schepen van sport Erik Vanderheiden. Afgelopen seizoen dwong de club promotie af naar de op één na hoogste afdeling van België.

Officiële inhuldiging
Zondag 27 augustus om 13.30 uur worden de vernieuwde kunstgrasvelden officieel ingehuldigd met een buurtfeest, in het bijzijn van schepen van sport Erik Vanderheiden. De eerste ploeg van Leuven zal onder meer een promotiewedstrijd spelen tegen de Antwerpse topclub Voorwaarts KC Leuven. 

Contacteer ons
Erik Vanderheiden schepen van communicatie, sport, handel en landbouw
Mieke Van Schepdael adviseur sportbeheer
Erik Vanderheiden schepen van communicatie, sport, handel en landbouw
Mieke Van Schepdael adviseur sportbeheer
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven