Delen:

Nieuwe sportieve uitdagingen in augustus

In het kader van de titel van Europese sportstad daagt de stad Leuven sinds begin dit jaar haar inwoners maandelijks uit om hun sportieve grenzen te verleggen via de sportapp Strava. Die uitdagingen hielpen de Leuvenaars sportief te prikkelen op een moment dat er nog geen grote evenementen mogelijk waren. En ook nu de sportieve evenementen weer goed op gang komen, blijven de Leuvenaars enthousiast mee lopen en fietsen op het ritme van de sportieve uitdagingen.

Schepen van sport Johan Geleyns: “De afgelopen weken maakten niet alleen onze olympiërs Hanne Claes en Ben Broeders het mooie weer voor sportief Leuven, ook onze inwoners deden dat. Zowel tijdens de evenementen die opnieuw konden doorgaan, zoals het spikeball tournooi of de roller parade, als digitaal met onze Strava uitdagingen. We blijven hen dan ook uitdagen om zich elke maand weer een beetje te verbeteren, helemaal volgens de olympische slogan: sneller, hoger, sterker.

Drie nieuwe uitdagingen
In augustus daagt de stad Leuven zijn inwoners drie maal uit. Van 9 tot 15 augustus is het de beurt aan de lopers, zij worden uitgedaagd om dit keer 15 km aan één stuk te lopen. Daarna, van 16 tot 22 augustus, zijn zowel de lopers als de fietsers aan de beurt. De stad tekende drie mooie routes door en rond Leuven uit die ze zo snel mogelijk af moeten leggen. Voor de fietsers is dat een ideale opwarming voor de laatste uitdaging van augustus, want van 23 tot 29 augustus worden zij uitgedaagd om zo snel mogelijk een fietsvriendelijke WK-route af te leggen.

Ook deze maand kan je hier weer mooie prijzen mee winnen zoals vrijkaarten om deel te nemen aan de corrida en WK-goodiebags.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]