Nieuwe toplaag voor Finse piste in park Heuvelhof

De zomerse temperaturen zorgen voor een heerlijk sportweertje. Ideaal om te gaan lopen in park Heuvelhof, waar de stad recent de toplaag van de Finse piste vernieuwde.

Tijdens de zomermaanden ondergaan de stedelijke sportaccommodaties hun jaarlijks onderhoud. Maar ook de andere sportinfrastructuur van de stad krijgt met regelmaat een onderhoudsbeurt. Zo zorgt de stad er voor dat haar inwoners kwalitatief kunnen blijven sporten. Vorig jaar legde de stad al een nieuwe laag houtsnippers op de Finse piste in park Heuvelhof, onlangs vulde ze die laag verder aan.

“De Finse piste moet mensen stimuleren om te lopen en te joggen op een schokdempende ondergrond”, vertelt schepen van sport Johan Geleyns. “De zachte, verende bovenlaag geeft een aangenaam loopgevoel en voorkomt beter blessures dan wanneer je op een harde ondergrond loopt. Door het verende effect van de toplaag belast je je gewrichten minder.”

“Bij veel gebruikte Finse pistes moet je de toplaag geregeld vernieuwen om het schokdempende effect optimaal te behouden. Dat is in park Heuvelhof het geval, want heel wat joggers trekken er naartoe voor hun dagelijkse of wekelijkse looptocht. De nieuwe houtsnippers zorgen er dus voor dat zij opnieuw comfortabeler én veiliger kunnen lopen”, aldus schepen Geleyns.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]