Nieuwe uitbater gezocht voor Café van de Velde

De stad Leuven zoekt een nieuwe uitbater voor Café van de Velde op de site van de Bib Leuven Tweebronnen. De stad verwacht dat de exploitant er een open, toegankelijke plek creëert die past bij het karakter van de levendige culturele site Tweebronnen. ​ Idealiter kunnen bezoekers er tegen deze zomer opnieuw op het terras zitten. Je kandidaat stellen kan tot en met 16 april 2023. Alle info vind je terug op leuven.be/cafe-van-de-velde.

Aan het binnenplein van de Bib Leuven Tweebronnen staat de ruimte van Café van de Velde vacant. “We zoeken een enthousiaste uitbater die een sterk plan heeft, zowel qua visie als zakelijk. Iemand die wil samenwerken met de Bib en het Stadsarchief”, legt schepen van cultuur Bert Cornillie uit. “Tweebronnen is een drukbezochte site in het centrum van de stad. Met een doorloop van zo’n 450.000 mensen per jaar en heel wat activiteiten, is er een gegarandeerd publiek.”

De concessie wordt in eerste instantie voor twee jaar uitgeschreven, maar bij een positieve samenwerking, is de kans op verlenging groot. Dit kan een uitbater net motiveren om zich extra te gooien in dit project. Anderzijds is het risico zo ook beperkter voor wie instapt en kan de uitbater zelf ook aftasten. De korte periode geeft ook ruimte aan mogelijke starters en creatievelingen, voor wie een langdurig engagement van bij de start een te grote drempel zou zijn.

Interesse?
Op woensdag 29 maart kunnen geïnteresseerde kandidaat-uitbaters de site bezoeken van 10.30 tot 12 uur. Inschrijven is niet nodig.

Zowel particulieren, verenigingen als vennootschappen kunnen zich kandidaat stellen tot en met zondag 16 april 23.59 uur. Een jury beoordeelt de geldige kandidaturen en legt dit voor aan het college. De finale beslissing over de uitbating wordt genomen door het college.

Alle informatie over de procedure, de voorwaarden en het bestek vind je terug op www.leuven.be/cafe-van-de-velde.

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]