Nieuwe vloer voor sporthal Rijschool

In de stedelijke sporthal in de Rijschoolstraat werd de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuwe aangepaste sportvloer. Volgens schepen van sport Johan Geleyns zal deze vlakelastische vloer de veiligheid en het comfort voor de sporters aanzienlijk verbeteren.

Nadat eind 2019 de voorgevel van de Rijschool in Leuven al een opknapbeurt kreeg, is nu ook de binnenkant onder handen genomen. Dat was nodig. De  vloer in polybeton had haar beste tijd gehad. Het laagje polyurethaan kwam los, de toplaag vertoonde veel krassen en de belijning was op vele plekken afgesleten. 

Comfortabeler en gezonder
Daarom werd de bestaande vloer van polybeton vervangen door een vlakelastische  vloer met een polyurethaan toplaag. Schepen van sport Johan Geleyns ziet hierin belangrijke voordelen: “Een vlakelastische vloer dempt meer en zorgt er dus voor dat sporten comfortabeler én gezonder kan. Het risico op kwetsuren is merkelijk kleiner met dit type vloer. Bovendien is er een lagere belasting voor spieren en gewrichten, wat ook een positief effect heeft op de gezondheid van sporters, ook lang na de inspanning.”

Voor alle gebruikers
De grootste gebruiker van sporthal Rijschool zijn de Leuven Chiefs Inline Hockey Club. Zij maken ongeveer een vierde van de openingsuren gebruik van de zaal. Daarnaast wordt de zaal gebruikt door zaalvoetbal- en volleybalclubs. Scholen komen er sporten en ook de naschoolse sport en buurtsport zijn vaste gebruikers.

Het was dan ook zaak om met al de noden en wensen van al deze verschillende gebruikers zo veel mogelijk rekening te houden. Er kwam overleg in maart 2019 en er was er een studiereis naar Den Haag om een vlakelastische sportvloer te gaan testen. “Ik ben zeer blij met van het engagement van alle betrokkenen. De vlakelastische vloer werd de keuze waar iedereen zich in kon vinden.”, aldus schepen Geleyns. “Met deze specifieke sportvloer in sporthal Rijschool maken we sporten in Leuven nog gezonder, veiliger én comfortabeler.”

Contacteer ons
Johan Geleyns schepen van sport, handel en werk, stad Leuven
Tom Stroobants deskundige communicatie, stad Leuven
Johan Geleyns schepen van sport, handel en werk, stad Leuven
Tom Stroobants deskundige communicatie, stad Leuven
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven