Nieuwe voetpaden voor de Tervuursesteenweg

De stad vernieuwt de voetpaden van de Tervuursesteenweg en maakt ze breder aan de zuidkant. Dit maakt de rijbaan smaller wat een verkeersremmend effect zal hebben op het autoverkeer.

“De stad Leuven zet hard in op het vernieuwen van de voetpaden. Ook de voorbereidingen voor de vernieuwing van de voetpaden van de Tervuursesteenweg zijn al geruime tijd gestart”, zegt Dirk Vansina, schepen van openbare werken. “Al bij het begin van deze legislatuur voorzagen we de nodige budgetten.”

De eerste fase van de werken, namelijk de vernieuwing van de nutsleidingen zoals gas, elektriciteit, en telecom zijn ondertussen gestart. Deze werken nemen enkele maanden in beslag. Daarna, vanaf april, begint de heraanleg van de stoep. Vanaf de Tervuursepoort tot aan de Berg Taborgweg zal de aannemer over een lengte van een kilometer de stoep aan beide kanten van de steenweg opnieuw aanleggen.

“Na het dodelijk ongeval deze zomer bespraken we samen met het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de Lijn hoe we het wegprofiel konden aanpassen om de Tervuursesteenweg veiliger te maken. Dat is niet evident gezien de beperkte ruimte”, aldus schepen Vansina. “Daar is nu een akkoord over. Er werd overeengekomen om de stoep aan de kant met oneven huisnummers fors te verbreden tot minstens 1,80 meter.” Omdat het bestaande voetpad op sommige plaatsen minder dan 1 meter breed is, was enkel vernieuwen zonder te verbreden geen optie. “Door de rijbaan te versmallen, konden we bekomen dat de parkeerplaatsen behouden blijven. Dat was een belangrijke zorg van de plaatselijke bewoners en handelaars, gelet op de hoge parkeerdruk.” Het versmallen van de rijbaan heeft ook een verkeersremmend effect wat de verkeersveiligheid ten goede komt.

Bij de heraanleg worden ook de bushaltes toegankelijker gemaakt voor busgebruikers die minder goed ter been zijn. De bushaltes worden verhoogd aangelegd zodat opstappen comfortabeler kan gebeuren.

De totale kostprijs van de vernieuwing van de voetpaden op de Tervuursesteenweg wordt op 500.000 euro geraamd.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]