Nog een week digitaal aanmelden voor basis- en kleuterscholen regio Leuven

Nog exact één week, tot dinsdag 29 maart 17 uur, kunnen ouders hun kind aanmelden voor een plaatsje in een kleuter of lagere school in Leuven, Bierbeek, Oud-Heverlee of Herent via de website meldjeaan.leuven.be. Daarin kunnen ze hun voorkeurscholen opgeven. Nadien verdeelt een computersysteem de kinderen over de scholen op basis van hun keuze. 

Sinds 1 maart loopt de aanmeldperiode voor kinderen vanaf het geboortejaar 2020 tot het zesde leerjaar. Zij zetten vanaf volgend schooljaar hun eerste stappen in een school of kiezen voor een nieuwe school. “Ouders kunnen hun kinderen eenvoudig aanmelden voor hun voorkeurschool. Kamperen voor de schoolpoort is niet nodig. Het aanmeldsysteem verdeelt de beschikbare plaatsen over de kinderen, rekening houdend met hun voorkeur en de afstand tot de school ”,  zegt schepen van onderwijs Lalynn Wadera. “Dat is gemakkelijk voor de ouders, en tegelijk zorgen we ervoor dat elk kind een gelijke kans heeft op een stoel in de voorkeurschool.” 

Iedereen mee
Op basis van de bevolkingsgegevens blijkt dat nog niet alle Leuvense kinderen die geboren zijn in 2020 zich aangemeld hebben.  “Daarom zoeken we ouders nu actiever op. Buurtwerkers en maatschappelijk werkers van het OCMW bevragen bij hun cliënten of zij hun kind al aangemeld hebben. Als dat kan helpen, gaan ze met hen aan de computer zitten om de kinderen aan te melden”, weet schepen Wadera. “Mensen die dit bericht lezen en die graag hulp hebben bij het aanmelden, mogen daarvoor altijd aankloppen in een nabijgelegen buurthuis.” 

Na de aanmeldperiode 
Op 26 april komen ouders te weten in welke van hun voorkeurscholen zij hun kind kunnen inschrijven. Vanaf 28 april om 9 uur kunnen zij  hun kind in die school inschrijven. De scholen zullen hierover met hen verder communiceren. “Ouders die niet vooraf aangemeld hebben, kunnen vanaf 2 juni hun kinderen inschrijven in de scholen die nog open plaatsen hebben”, besluit schepen Wadera. 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Neem contact op met

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

iris.pierlet@leuven.be