Nu zondag: hapjes en tapjes in overvloed

‘Hapje-Tapje’ tovert het stadscentrum dit weekend weer om tot een gastronomisch parcours. Het oudste en grootste culinaire eendagsevenement van ons land brengt het rijke aanbod van Leuvense restaurants naar de Muntstraat, het Hogeschoolplein, de Tiensestraat en de Grote Markt. Op de Oude Markt vind je een biermarkt met speciallekes. En tijdens het event zet stad Leuven opnieuw slimme technologie in om de drukte te monitoren, zodat het voor iedereen aangenaam vertoeven blijft.

"Het eet- en drinkfestival ‘Hapje-Tapje’ is op zondag 6 augustus aan zijn 33e editie toe. Leuvense chefs brengen er als vanouds smaakvolle hapjes aan democratische prijzen, tussen drie en acht euro. Een professionele jury reikt prijzen uit voor de beste hapjes, die overigens allemaal geserveerd worden op bio-afbreekbare bordjes", vertelt schepen van evenementen Bert Cornillie.

Op de Oude Markt is er in elke kroeg een gelegenheidskaart. Je kan meer dan tachtig speciaalbieren degusteren, met een proefglaasje in de hand. Het is uiteraard ook uitkijken naar de Barmannenrace. Een race tegen de klok, waarbij de deelnemers een plateau pinten moeten dragen en vooral: niet mogen morsen. Enkele individuele proeven bepalen wie de meest veelzijdige Leuvense barman en -vrouw is.

Grand Place Gourmande
De Grote Markt wordt voor één dag omgedoopt tot ‘Grand Place Gourmande’. Een tiental Leuvense topzaken brengt er elk een gerecht, speciaal voor de gelegenheid. Hapje-Tapje, dat is struinen van culinair hoogtepunt naar hoogtepunt, langs een gastronomisch parcours in het hart van de stad.

Om alles optimaal te laten verlopen, geldt eenrichtingsverkeer op een deel van het parcours. Buggy’s en honden zijn niet overal toegelaten. De organisatie zorgt voor ​ enkele chill-outzones langs het parcours, waar je in alle rust kan uitblazen en proeven.

Willy On Tour
‘s Avonds zijn er muziekoptredens op de Oude Markt. De deejays van Partyshakerz brengen de sfeer erin vanaf zeven uur, daarna neemt Radio Willy het van hen over. Onder begeleiding van een puike band (met o.m. Axl Peleman) brengen de presentatoren van Radio Willy het beste uit de laatste vijf decennia rockmuziek.

Drukte monitoren
Hapje-Tapje brengt, net als andere evenementen in Leuven, elk jaar veel volk op de been. Om het aantal bezoekers in kaart te brengen en alles in goede banen te leiden, organiseert de stad een automatische druktemeeting of passantentelling. Via een digitaal dashboard kunnen de hulpdiensten de drukte en hoe de menigte evolueert in kaart brengen en alles live volgen.

“De stad organiseert heel wat events en het is altijd een uitdaging om die in goede banen te leiden. Tijdens Hapje-Tapje maken we opnieuw gebruik van technologie om te voorkomen dat het op bepaalde plaatsen te druk wordt. Dat is niet alleen belangrijk voor de veiligheid, het maakt het ook een stuk aangenamer voor de bezoekers”, vertelt schepen van ICT Thomas Van Oppens. “Eerder deden we dat al op de Eindejaarscorrida, met goede resultaten tot gevolg.”

Meer info over Hapje-Tapje vind je op de site van Het Groot Verlof: https://hetgrootverlof.be/hapje-tapje.

Hapje-Tapje
In en rond Muntstraat, Oude Markt en Grote Markt.
Het Groot Verlof Leuven

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]