OKAN-leerlingen op het podium in STUK

'Do you feel connected'

 

Leuven telt drie OKAN-scholen waar jongeren tussen 12 en 18 jaar een Nederlands taalbad krijgen. OKAN staat voor OnthaalKlassen voor Anderstalige Nieuwkomers. Het Sint-Albertuscollege van Haasrode is er een van de OKAN-scholen. De OKAN-leerlingen daar leerden niet alleen Nederlands spreken, ze maakten zélf een artistieke dansperformance, samen met Passerelle vzw, een dansorganisatie uit Kortrijk en de OKAN-werking van stad Leuven. Samen experimenteerden ze met beweging en geluid. Op 3 en 4 april staan deze jongeren op de grote scène van STUK met ‘Do you feel connected’.

Do you feel connected’  ontstond tijdens de schooluren. De jonge nieuwkomers namen actief deel aan het artistiek proces en gaven zelf vorm aan de creatie. De danscoaches prikkelden de leerlingen om uit hun comfortzone te treden en hun eigen verhaal te vertellen. De leerlingen leerden een grote discipline aan de dag te leggen, te focussen en samen te werken. Uitdagingen en ervaringen die groepsvormend werk(t)en voor de jongeren.  Het thema van de voorstelling is dan ook ‘verbinding’.

Op 3 en 4 april staan deze 25 OKAN-jongeren op de grote scène van STUK. Woensdagavond 3 april om 19.30 uur vindt de avondvoorstelling plaats voor een breder publiek. Donderdagvoormiddag 4 april staat de groep voor een tweede keer op het podium voor hun mede OKAN-leerlingen en voor het 6de ASO in het Sint-Albertuscollege.

“Ik vind het een heel mooi initiatief. De jongeren krijgen zo niet alleen de kans om het Nederlands al spelend te oefenen, ze ontdekken ook nog eens hun talenten. Ik ben ervan overtuigd dat dit hen energie geeft om met vertrouwen naar de toekomst te kijken. Wat me ook enorm charmeert is dat àlle zesdejaars van het Sint Albertuscollege naar de voorstelling gaan kijken en ook andere Leuvenaars de voorstelling kunnen bijwonen. Het de ideale manier om VERBINDING te maken tussen nieuwkomers in Leuven en de mensen die de stad heel goed kennen. We weten uit ervaring dat een NETWERK écht WERKT voor nieuwkomers”, zegt schepen van diversiteit Lalynn Wadera.

‘Do you feel connected’ is een samenwerking tussen Stad Leuven, OKAN Sint-Albertuscollege, Passerelle vzw en STUK. Meer info en plaatsreservatie (voorstelling is gratis): https://www.stuk.be/nl/programma/los-laten-werktitel

Contacteer ons
Lalynn Wadera schepen van onderwijs, economie, diversiteit, groen en stadsgebouwen, stad Leuven
Camille Keukeleire projectmedewerker nieuwkomers
Lalynn Wadera schepen van onderwijs, economie, diversiteit, groen en stadsgebouwen, stad Leuven
Camille Keukeleire projectmedewerker nieuwkomers
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven