Online inschrijven voor kampen en speelpleinen van stad Leuven kan vanaf zondag 28 januari

Komende zondag 28 januari starten de online inschrijvingen voor de Tofsport- en ReTTeKePReT-kampen van de stad Leuven. Ook voor de speelpleinwerking kan je nu al inschrijven. Het volledige aanbod is te bekijken via www.leuven.be/vakantieaanbod. Inschrijven kan zondag vanaf klokslag 10 uur via leuven.kwandoo.com. Wie voor de eerste keer online inschrijft, maakt best op voorhand een profiel aan, zo verloopt het inschrijven vlotter.

De stad Leuven organiseert samen met de Leuvense sportclubs in 2024 maar liefst 118 Tofsportkampen voor 3- tot 19-jarigen, verspreid over paas- en zomervakantie. Nieuw in het aanbod is een ‘American Sports Week’, in samenwerking met Leuven Lions American Football Team, waarbij kinderen en jongeren kennis kunnen maken met verschillende Noord-Amerikaanse sporten zoals American football, baseball, basketbal, lacrosse en dodgeball.

Ook zijn er opnieuw verschillende G-Tofsportkampen voor kinderen en jongeren met een beperking. “Die kampen organiseren we op twee verschillende manieren. Op inclusieve kampen moedigen we aan dat kinderen met én zonder beperking samen sporten en ze elkaar beter leren begrijpen en zich vooral samen amuseren. De organisatie voorziet voor kinderen met een zorgnood extra begeleiding en zorgt voor aangepast materiaal, kleinere groepen of extra rustmomenten”, zegt schepen van sport Johan Geleyns. “Daarnaast voorzien we ook specifieke sportkampen, uitsluitend voor kinderen en jongeren met een beperking en hun broers of zussen. Die dubbele werking slaat duidelijk aan en heeft zijn volle potentieel nog niet bereikt. Samen met de Leuvense sportclubs, G-sportfederaties en ouders proberen we nog beter in te spelen op G-sport in al zijn mooie facetten.”

Tip: ouders die zeker willen zijn dat hun kind samen met een vriendje aan hetzelfde Tofsportkamp kan deelnemen, hebben de mogelijkheid om via de knop ‘Inschrijven met vriendjes’ een vriendje mee in te schrijven. Geef hiervoor elkaar de toestemming op voorhand, dit bespaart tijd en kopzorgen.

Ravotten op speelplein of kamp
Vanaf zondag 28 januari 2024 kan je je ook inschrijven voor de Leuvense speelpleinen. “In de paasvakantie kunnen kinderen al komen spelen en ravotten op het speelplein in Heverlee. Vanaf begin juli openen naast Heverlee ook de speelpleinen in Wilsele en Kessel-Lo, waar kinderen terecht kunnen voor een speelse, zorgeloze zomer. Daar staan onze animatoren voor garant”, zegt schepen van jeugd Dirk Vansina.

Tijdens de paas- en zomervakanties organiseert stad Leuven ook het jeugdkamp ReTTeKePReT, in school De Grasmus in Leuven, waar spelen, knutselen en ontdekken centraal staan. Schepen Vansina: “Daarnaast is er voor het eerst KleuterKuren, een kampje voor de allerkleinsten tussen 2,5 en 6 jaar. Hopelijk bieden we zo voor ieder wat wils!” ​

Cultuuraanbod
Naast een uitgebreid aanbod aan sport- en jeugdkampen biedt de stad Leuven tijdens de vakanties ook een uitgebreid cultureel aanbod voor kinderen aan.

“Je bent nooit te jong om van cultuur te genieten”, aldus schepen van cultuur Bert Cornillie. “Cultuurcentrum 30CC, de Bib Leuven, M Leuven en vele andere culturele partners zorgen dat je je absoluut niet kan vervelen. Er is muziek, dans, theater… om te kijken, te lachen, te griezelen en ook om zelf mee te doen. De Bib werkt bijvoorbeeld samen met Koning Kevin voor heerlijke kampjes tussen de boeken in de bib. Kiezen zal niet makkelijk zijn!”

UiTPAS
Heb je als ouder een UiTPAS? Vermeld dat nummer dan bij de registratie van je kind. Zo krijg je het kansentarief of spaar je punten. Je moet dus niet het nummer van de kinderen doorgeven, maar wel van de ouder zelf.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Neem contact op met

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

iris.pierlet@leuven.be