Ontdek al wandelend de mooiste plekjes van Leuven tijdens de City Walk Leuven

Op zaterdag 16 december vindt de tweede editie van de WSP City Walk Leuven plaats, een sportieve samenwerking tussen de stad Leuven en wandelclub WSP uit Heverlee. In de binnenstad, aan de Vaartkom en in de groene zuidrand van Leuven zorgen drie wandellussen voor een knappe belevingswandeling. Je wandelt door historische gebouwen, langs rustgevende groene plekjes en uiteraard ook langs de Kerstmarkt.

Van de smalle straatjes van het Leuvens Begijnhof tot de prachtig gerenoveerde salons van het historisch stadhuis. Van de Vaartkom tot de Keizersberg. Voor de tweede maal kan je tijdens de City Walk Leuven een unieke belevingswandeling door Leuven maken van 6, 7 of 8 kilometer De stad Leuven slaat daarvoor de handen in elkaar met WSP Heverlee-Leuven (Wandelclub Sportvrienden Pakenhof), de oudste en grootste Leuvense wandelclub.

Op zaterdag 16 december is Koninklijk Atheneum Redingenhof (Redingenstraat 90) tussen 13 en 18 uur het vertrek- en eindpunt van drie verschillende wandellussen. Wandelaars die met trein of bus naar Leuven komen, kunnen al vanaf 10.30 uur starten aan Café Sport op het Martelarenplein tegenover het station. “De lus van 6 kilometer leidt langs verschillende historische gebouwen en plaatsen, onder andere het Groot Begijnhof, het stadhuis en de Universiteitshal. Wie voor 7 kilometer kiest, maakt een lus door de Kruidtuin, het Sluispark en langs de Vaartkom. De lus van 8 kilometer is een groene wandeling door het domein van de Abdij van Park en het Arenbergpark met een bezoek aan het Thermotechnisch Instituut. Wie zich aan een uitdaging wilt wagen, kan de drie lussen achter elkaar afleggen”, zegt schepen van sport Johan Geleyns.

In samenwerking met lokale sportclubs zet de stad Leuven met events zoals de City Walk Leuven sterk in op beleving. Schepen Geleyns: “Het is fijn om niet alleen te wandelen, maar tegelijk ook te ontdekken en al wandelend op plaatsen te komen waar je anders niet meteen zou komen. De wandeling leidt door de tuin van museum M, in het stadhuis speelt er een liveband voor de wandelaars en het begijnhof is feeëriek verlicht door honderden kaarsjes. Dat belevingsaspect slaat aan, dat merkten we vorig jaar al bij de eerste editie. Dit evenement wordt een blijver in het diverse, laagdrempelige sportaanbod dat we als stad aanbieden.”

Voorzitter van wandelclub WSP Jan Fonteyn deelt die mening: “Niets leuker om tijdens de eindejaarsperiode al wandelend de sfeer op te snuiven in de hoofdstad van Vlaams-Brabant. Samen met de stad zorgen wij voor een combinatie van beweging en beleving door de geschiedenis, langs de Kerstmarkt, kunst en de meest rustgevende en verborgen Leuvense plekjes.”

PRAKTISCH

Starten
kan tussen 13 en 18 uur in Koninklijk Atheneum Redingenhof, Redingenstraat 90, Leuven of tussen 10.30 en 17 uur in Café sport (Martelarenplein). Je kan op de dag zelf inschrijven.

Kostprijs
- 1,50 euro voor leden van een wandelclub
- 3 euro voor niet-leden (verzekering inbegrepen)
- kinderen tot 12 jaar mogen gratis deelnemen

Wandelaars kunnen gratis parkeren op de binnenplaats van het Koninklijk Atheneum Redingenhof. Open vanaf 12 tot 22 uur.

 

 

 

 

Website preview
City Walk Leuven
Maak een stadswandeling van 6, 7 of 8 kilometer langs belichte parken en historische gebouwen.
Stad Leuven

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Neem contact op met

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

iris.pierlet@leuven.be