Ontdek de hiphopcultuur op Burn Festival

Op zaterdag 15 juli strijkt het Burn Festival opnieuw neer op het binnenplein van de Romaanse Poort. Het plein aan Jeugdcentrum Vleugel F wordt door de jongeren van Burn Leuven, de urban jongerenwerking van de stad Leuven, omgetoverd tot een zinderend festivalterrein dat danst op het ritme van hiphopmuziek.

Leuvense jongeren slaan de handen in elkaar voor een onvergetelijke namiddag vol dans en muziek. Burn Festival is meer dan een (hiphop)festival, het is een community evenement waar verschillende stromingen en achtergronden samenkomen. Je kan er jong en lokaal hiphop talent ontdekken, maar ook ander nationaal en internationaal talent aan het werk zien. Van zang tot rap gaande via street art, breaking ​ en afro… Alle stromingen van de hiphopcultuur tekenen present. CHO, Noelle3 en Ella John vertegenwoordigen de Nederhop. Leuvense topper Chinoir toont anderzijds dat de toekomst van Leuvense rap verzekerd is. Ook Leuvense jongerenwerkingen zoals Sojo en Fabota plannen artistieke interventies op het festival.

Dit jaar wordt ook het Wagehuys ingepalmd door jonge kunstenaars met een interactieve workshop beeldende kunst. “Burn Festival is één van de go-to evenementen van de Leuvense zomer”, zegt schepen van jeugd Dirk Vansina. “Niet enkel de jeugd, maar iedereen van 0 tot 99 jaar is welkom om te proeven van wat Leuvense jongeren in hun mars hebben. Het is elk jaar genieten van knappe optredens en jams van een bloeiende hiphop scène in Leuven.”

Burn Festival vindt plaats op zaterdag 15 juli vanaf 14 uur op het binnenplein van de Romaanse Poort (Brusselsestraat 61- 63, Leuven).
Het festival is volledig gratis.
Website preview
Home - BURn Leuven
Breakdance, Urban Rap N more. BURn Leuven schaaft de skills bij van jongeren met een passie voor hiphop en nieuwstedelijke kunstvormen
BURn Leuven

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]