Ontdek het nieuwe parcours langs Leuvense monumentale kerken

Vanaf nu zorgt Toerisme Leuven voor een uniform onthaal in zes Leuvense monumentale kerken. Gloednieuwe panelen in iedere kerk informeren de bezoekers en inwoners. Een praktische bijhorende brochure nodigt uit om het kerkelijk patrimonium van de stad verder te ontdekken.

Sinds enige jaren stelt Toerisme Leuven de toeristisch interessante kerken in Leuven open voor het publiek tijdens het toeristisch seizoen, van april tot en met september:

  • Sint-Michielskerk;
  • Sint-Kwintenkerk;
  • Sint-Jan-de-Doperkerk;
  • Sint-Geertruikerk;
  • Sint-Jan-de-Evangelistkerk (Abdij van Park)
  • Sint-Antoniuskapel

Met 50.000 bezoekers per jaar zijn deze kerken een belangrijke trekpleister. Toerisme Leuven wil bezoekers een extra beleving aanbieden en werkte samen met de kerkbesturen aan een optimale bezoekersontsluiting, zowel gericht op Leuvenaars als op toeristen uit binnen- en buitenland.

Optimale bezoekersontsluiting
In iedere monumentale kerk in Leuven staan vanaf nu twee of drie identiek vormgegeven infopanelen duidelijk zichtbaar opgesteld. In vijf talen - Nederlands, Engels, Frans, Duits en Spaans - geven ze duiding over de architectuur, het interieur en de geschiedenis van het gebouw. Daarnaast bieden ze ook weetjes en interessante achtergrondverhalen.

Aansluitend is er ook een overzichtelijke brochure, die een overzicht biedt van alle kerken (aangeduid op grondplan van Leuven) en praktische informatie over elke kerk. Deze brochure nodigt je uit om ook de andere kerken in Leuven te ontdekken en is eveneens beschikbaar in de vijf talen.

Aan de ingang van alle kerkgebouwen werd een herkenbaar uniform logo aangebracht, samen met de openingsuren en misvieringen.

Het tekstmateriaal werd verzameld en verzorgd door copywriter Patrick De Rynck. Communicatiebureau Fugzia stond in voor de realisatie van de informatiepanelen en brochure. 

Contacteer ons
Annik Altruy persmedewerker – Toerisme Leuven, stad Leuven
Dirk Vansina schepen van burgerzaken, monumentenzorg, jeugd, feestelijkheden en toerisme, stad Leuven
Annik Altruy persmedewerker – Toerisme Leuven, stad Leuven
Dirk Vansina schepen van burgerzaken, monumentenzorg, jeugd, feestelijkheden en toerisme, stad Leuven
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven