Ontdekken aan de lopende band in de Speelfabriek

Tijdens de herfstvakantie organiseert de jeugddienst van de stad Leuven een heuse speelfabriek. In en rond de lokalen van de Scouts Vlierbeek leggen ze allerhande speel-, knutsel-, STEM- en bouwmateriaal klaar. Op deze creatieve plek kunnen kinderen van 3 tot 15 jaar zich volledig uitleven en spelenderwijs ontdekken wat hun talenten zijn.

“Het is een nieuw concept dat een antwoord biedt op de nood aan ruimte voor kinderen om op een veilige plek binnen te kunnen spelen, leren en ontdekken. De bedoeling is dat elk kind kan aansluiten en zijn of haar talenten kan ontdekken en interesses verder ontplooien”, zegt schepen van jeugd Dirk Vansina.

Hazel, 11 jaar, verwoordde haar kinderwens voor Leuven als volgt: “Een zaal waar allemaal leuke dingen zijn. Waar iedereen in en uit mag. Een plekje waar het fantastisch is om te zijn. En het moet helemaal gratis zijn.”

De jeugddienst ging hiermee aan de slag en werkte een leuk aanbod uit op een plek waar het fantastisch is om te zijn, net zoals Hazel het droomde.

Praktisch

Wanneer: van woensdag 30 oktober tot vrijdag 1 november (telkens van 13 tot 19 uur)

Waar: scoutslokalen Vlierbeek, Sneppenstraat 13, Kessel-Lo.

Kinderen van 3 tot 15 kunnen vrij deelnemen aan een open spelaanbod zoals schilderen op plexiglas of bouwen met bamboe.

Er staan ook enkele creatieve workshops op het programma: een Lego-robot bouwen en programmeren, poppenkleertjes naaien, stop-motionfilmpjes maken of meeschrijven aan het KabaaLmagazine. Animatoren begeleiden deze activiteiten. Hiervoor moet je wel inschrijven via https://www.leuven.be/speelfabriek.

Alle activiteiten en workshops zijn gratis. 

Contacteer ons
Dirk Vansina schepen van openbare werken, restauraties, jeugd en burgerzaken, stad Leuven
Katelijne Wouters Jeugdruimte
Dirk Vansina schepen van openbare werken, restauraties, jeugd en burgerzaken, stad Leuven
Katelijne Wouters Jeugdruimte
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven