Ook in maart daagt Leuven zijn inwoners sportief uit

Leuven is dit jaar verkozen tot een Europese sportstad. Omdat grote evenementen nog altijd taboe zijn, daagt de stad haar inwoners maandelijks uit met één of meerdere sportieve challenges. Vandaag werd de februari-opdracht, een tocht langs de vele beweegbanken die Leuven rijk is, succesvol afgesloten. Deze maand kunnen sportieve Leuvenaars kunnen zich warm lopen of fietsen. “Met de uitdagingen van de maand maart willen we de beginnende sporters prikkelen en hen aanmoedigen om vooral te blijven bewegen. Want bewegen houdt je lichamelijk én geestelijk gezond”, aldus schepen van sport Johan Geleyns.

50 km fietsen of 5 km lopen
Nog tot en met 8 maart roept de stad iedereen op om minstens 50 kilometer te fietsen. Dat hoeft niet in één keer te zijn maar mag gerust over verschillende etappes gespreid worden. Wie dit de komende week doet, maakt kans op een bon van  25 euro, te besteden bij een Leuvense fietshandelaar.

Van maandag 15 maart tot en met zondag 21 maart ligt de focus terug op het lopen. Iedereen die tijdens die periode minstens 5 kilometer aan een stuk loopt, maakt kans op een gratis deelname aan de Leuvense Eindejaarscorrida.

Volgens schepen van sport Johan Geleyns is dit de ideale manier om de sportieve motivatie te behouden: “We zijn in blijde verwachting van nieuwe sportevenementen waarbij we allemaal weer samen aan sport kunnen doen. Samen met onze sportclubs bereidt de stad Leuven de toekomst “na corona” voor. Maar natuurlijk dagen we de Leuvenaars graag uit om zichzelf sportief te verbeteren in 2021. Dat dit lukt blijkt uit het feit dat we in januari al een Belgisch record ”Everesting” vestigden in Leuven. In deze discipline is het de bedoeling om op eenzelfde helling hetzelfde aantal hoogtemeters te halen als de Mount Everest: 8.848 hoogtemeters.” 

Hoe meedoen?
Wie deze sportieve uitdagingen wil aangaan kan zich gratis lid maken van de clubs TeamLeuvenLoopt en/of TeamLeuvenFietst op de populaire sportapp Strava. Ga voor meer sportieve uitdagingen en inspiratie ook zeker eens kijken op de website van Tofsport Leuven.

 

Contacteer ons
Johan Geleyns schepen van sport, handel en werk, stad Leuven
Wannes Stevens beleidsadviseur sport
Johan Geleyns schepen van sport, handel en werk, stad Leuven
Wannes Stevens beleidsadviseur sport
Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven