Op verhalenjacht in de stad

Een veilig en plezant winteraanbod voor kinderen

Noem ‘wandelen met kinderen’ nooit zomaar een gewone wandeling! De Leuvense jeugddienst werkte een aanbod uit tijdens de kerstvakantie waarbij kinderen en hun ouders als echte verhaaljagers op pad kunnen gaan in hun stad. Daarnaast zijn er ook nog de Vrieskriebelwandelingen waarbij het hele gezin veilig naar buiten kan om op schattenjacht, natuurtocht of yoga-retraite te gaan.

Leuven zit boordevol historische verhalen, magische natuurplekjes en verborgen parels die wachten om ontdekt te worden. “Allemaal samen naar buiten mag even niet, maar wij vinden het belangrijk om toch een kindvriendelijk aanbod aan te bieden dat jong en oud samen kunnen ontdekken in onze mooie stad”, vertelt schepen van jeugd Dirk Vansina.

Leuvense verhaaljagers
Bekende Leuvenaars zoals Tom De Cock, Sien Wynants en Gloria Monserez leenden hun stemmen om zes bloedstollende of lachwekkende verhalen in te lezen voor de Verhaaljagers podcastwandeling. De verhalen kunnen beluisterd worden door de QR-code te scannen die ter plekke ophangt. De verhalen zijn bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar en volwassenen met een jeugdige geest. “Dankzij dit mooie initiatief van de Leuvense jeugddienst, in samenwerking met visit Leuven en erfgoedcel Leuven kunnen kinderen en hun ouders deze kerstvakantie genieten van eeuwenoude Leuvense stadslegendes verpakt in een jong en fris jasje”, vult schepen Dirk Vansina aan. Kom te weten hoe de Leuvenaars aan hun bijnaam “koeienschieters” zijn gekomen, waar de “moerasmonsters” zich schuilhouden en de reden waarom de “Boom van het groot verdriet” zo groot is geworden. Deze podcast is op elk moment van de dag te beluisteren, zowel ter plekke als thuis in je luie zetel. Je kiest zelf wanneer je de verschillende vertelpunten bezoekt.

Vrieskriebels winterwandelingen
Onder de noemer “Vrieskriebels” stak de jeugddienst nog meer kinderwandelingen in elkaar die families tijdens de kerstvakantie veilig in hun bubbel kunnen uittesten. Zo kunnen zij op schattenjacht gaan in Wilsele en kreeg de natuurtocht langs het Dijlewolven leerpad nieuw leven in geblazen. Bovendien is er ook een natuurbingo in de Kruidtuin en kunnen gezinnen even tot rust komen op de binnenplaats van Tweebronnen dankzij de Winterwonderboom yoga-oefeningen die zij met hun bubbel kunnen uittesten. Kortom, veel wandel en vrieskriebelplezier verzekerd!

Contacteer ons
Dirk Vansina schepen van openbare werken, restauraties, jeugd en burgerzaken, stad Leuven
Lien Van der Steen communicatiemedewerker jeugd, stad Leuven
Dirk Vansina schepen van openbare werken, restauraties, jeugd en burgerzaken, stad Leuven
Lien Van der Steen communicatiemedewerker jeugd, stad Leuven
Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven