Opbouw Wintertuin gaat van start op de Grote Markt

Vanaf 7 december is het weer zo ver: het is Wintertijd in Leuven. En daar hoort natuurlijk de gezellige Wintertuin op de Grote Markt bij. De stad werkt momenteel volop aan de opbouw van de tuin. Hierbij is zoals altijd aandacht voor duurzaamheid en circulariteit.

“De Wintertuin is intussen een vaste waarde in Leuven”, vertelt schepen van openbaar groen Lalynn Wadera. “Onze medewerkers maken er dan ook een erezaak van om Leuvenaars en bezoekers tijdens de eindejaarsperiode onder te dompelen in een gezellig groen winterwonderland, midden in de stad. Zo ook dit jaar.” 

Circulaire aanpak ​
De Wintertuin krijgt weer een knap ontwerp waarin hergebruik centraal staat. "Bijna al het materiaal dat we in de Wintertuin gebruiken, krijgt nadien een tweede leven in andere projecten. We gebruiken voor de opbouw zo’n 140 ton teelaarde, 1400 heesters en vaste planten die we later in nieuwe aanplantingen in de stad kunnen verwerken. De snippers, boomstammetjes en boomzitbanken komen uit eigen productie en zijn restmaterialen die we hier nu kunnen hergebruiken. En ook de 150 kerstbomen die je in de tuin ziet, verwerken we na de Wintertijd tot mulch voor nieuwe aanplantingen", besluit schepen Wadera. ​ 

Inhuldiging
Op 7 december, bij de start van Wintertijd in Leuven, zal de tuin klaar zijn en huldigt de stad hem officieel in. Vanaf dan tot 7 januari kan iedereen genieten van deze magische, duurzame en circulaire tuin met houten hertjes en schaapjes, prachtig groen, een kerststal en een kerstboom van maar liefst 15 meter hoog.

Website preview
Wintertuin
Op de Grote Markt waan je je in een magisch kerstparadijs.
Wintertijd Leuven

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Neem contact op met

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

iris.pierlet@leuven.be