Opnieuw een bibliobus in de wijken

Op 1 september rijdt de bibliobus van de Bib Leuven weer naar de wijken. De wijkbewoners krijgen zo terug de gelegenheid om dichtbij huis bibmaterialen uit te lenen en in te leveren. De uitleentijden worden aangepast zodat iedereen de kans krijgt om in de huidige context vlot en veilig van de service gebruik te maken.

Sinds begin juli reed de bus al enkele keren uit na een paar maanden ‘verplichte coronarust’. Zo vond je hem in juli en augustus elke zaterdag van 10 tot 12 uur aan de halte Ymeria in Wijgmaal terug. Vanaf 1 september zal de bus ook opnieuw tijdens de week uitrijden, met aangepaste uitleentijden.

Twee uur per halteplaats
“We geven leners bewust de kans om zelf hun leesvoer uit te kiezen, de bus is meer dan louter een afhaalplaats voor bibmaterialen”, legt schepen van cultuur Denise Vandevoort uit. “Dat is mogelijk doordat de bus nu twee uur, dus dubbel zo lang, aan elke halte zal blijven staan.” De bus rijdt zoals tevoren iedere week uit maar zal beurtelings de ene week de helft van de haltes doen en de andere week de andere stopplaatsen bezoeken. Zo is er voldoende tijd om meer mensen per halteplaats de kans te geven om met hun bubbel boeken te kiezen op de bus. Ook voor de praktische maatregelen die gepaard gaan met een coronaveilig busbezoek is er op die manier ruimte.    

Voorzorgsmaatregelen
Bij een bezoek aan de bibliobus gelden de algemene voorzorgsmaatregelen. Vanaf 12 jaar is een mondmasker verplicht, net als het ontsmetten van de handen. Er kan slechts één persoon of één bubbel tegelijkertijd op de bus, dus je houdt je bezoek kort. Om een reservatie op te halen hoef je de bus niet te betreden, je vraagt ze gewoon via het raampje aan de balie.

De nieuwe uitleentijden gelden voor het hele schooljaar en worden daarna geëvalueerd. Alle info over  uitleentijden en halteplaatsen van de bibliobus Leuven vind je op de website van de Bib Leuven (https://leuven.bibliotheek.be). Ook via de nieuwsbrief van de bib blijf je op de hoogte, inschrijven hiervoor kan eveneens via de website.

Contacteer ons
Denise Vandevoort schepen van cultuur, evenementen, toerisme, deeltijds kunstonderwijs en senioren, stad Leuven
Sofie Missorten diensthoofd bibliotheek
Denise Vandevoort schepen van cultuur, evenementen, toerisme, deeltijds kunstonderwijs en senioren, stad Leuven
Sofie Missorten diensthoofd bibliotheek
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven