Opwarmen voor de Space Days

Ook de Bib Leuven is helemaal in de ban van het KNAL! Stadsfestival. Tijdens de maand november organiseert de bibliotheek een aantal activiteiten in de aanloop naar de Space Days in het kader van KNAL! Stadsfestival van de Big Bang. Een podcastreeks, een interactieve voorstelling, een fotowedstrijd … er is voor ieder wat wils.

“Bibliotheken zijn allang geen ivoren torens meer waar alleen maar kennis opgeslagen wordt”, legt schepen Denise Vandevoort uit. “De Bib Leuven is een plek die mensen samenbrengt en inspireert. Bezoekers beleven er cultuur, literatuur, wetenschap en kunnen er samen van genieten. Logisch dus dat het KNAL! Stadsfestival er neerstrijkt met een boeiend programma rond ruimtevaart op 3 en 4 december. In november verrast de bib al met een aantal fijne smaakmakers voor die Space Days. Klaar voor countdown!”

Podcast ‘Buiten het Boekje’
De bibliotheek lanceert in november het vierde seizoen van haar podcastreeks ‘Buiten het Boekje’. Die staat helemaal in het teken van de Space Days. Vanaf dinsdag 9 november verschijnt er wekelijks een thema-interview via de website van de bib. Enkele grote namen uit de Belgische ruimtevaartsector komen aan bod. Zo vertelt astronaut Frank De Winne over het nieuwe exploratieprogramma van ESA terwijl kandidaat-astronaute Hetty Helsmoortel haar sollicitatieprocedure toelicht. Angelique Van Ombergen legt de focus op diversiteit binnen de wetenschap en Ward Munters heeft het uitgebreid over de juridische wetten in de kosmos.

Kosmohelden, quizzen en ruimteverhalen
Leuvens auteur Kim Crabeels serveert op zondag 14 november en zaterdag 20 november voor kinderen van 6 tot 11 jaar de wervelende interactieve vertelling ‘Laika Kosmoheld’ in de bibfilialen. Ze breit er bovendien nog een ‘Red Laika’-quiz aan vast.  Daarnaast kunnen kinderen vanaf 3 jaar tijdens de maand november ook genieten van voorleesverhalen ‘uit de ruimte’ tijdens de Alfapretvoorleessessies in de hoofdbib en de filialen.

Fotoshootwedstrijd
Tot slot is er ook nog de Franky-Fotoshootwedstrijd in de bibfilialen van Heverlee, Kessel-Lo en Wilsele en in de hoofdbib in Tweebronnen. Leo Timmers’ Franky-raket is er het perfecte decor voor een fotoshoot met astronautjes-in-de-dop.

Alle info over de Space Days en het voorprogramma in de bib vind je op https://leuven.bibliotheek.be/spacedays. De inschrijvingen voor de activiteiten op 3 en 4 december starten op woensdag 27 oktober om 12 uur.

De Space Days zijn een initiatief van KU[N]ST Leuven, de Bib Leuven, KU Leuven, ESERO, VRI en ESA en kaderen in het Impulsprogramma Vlaamse Ruimtevaarteconomie van Vlaams minister Hilde Crevits.

Contacteer ons
Denise Vandevoort schepen van cultuur, evenementen, toerisme, deeltijds kunstonderwijs en senioren, stad Leuven
Dieter Deplancke afdelingshoofd de Bib Leuven, stad Leuven
Sofie Missorten diensthoofd de Bib Leuven, stad Leuven
Denise Vandevoort schepen van cultuur, evenementen, toerisme, deeltijds kunstonderwijs en senioren, stad Leuven
Dieter Deplancke afdelingshoofd de Bib Leuven, stad Leuven
Sofie Missorten diensthoofd de Bib Leuven, stad Leuven
Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven