‘Parels van de Commerce’ delen hun inzichten op druk bijgewoonde inspiratiedag

Leuvense ondernemers uit handel en horeca met elkaar én het stadsbestuur aan tafel brengen en tegelijk nieuwe inzichten delen uit de ondernemerswereld, dat was het geslaagde opzet van een inspiratie- en netwerkdag voor handel en horeca van de stad.

Na een eerste editie in 2021 organiseerde de stad Leuven gisteren voor de derde keer een inspiratiedag voor een zeventigtal Leuvense ondernemers uit het handels- en horecaleven. “Daarmee wilden we de onderlinge banden aanhalen, maar ook dieper ingaan op thema’s die bij de Leuvense handelaars leven. Zo vond er een speeddating plaats, waarbij handelaars hun ideeën, vragen of bezorgdheden konden voorleggen aan de Leuvense burgemeester en schepenen. De dag bood een unieke kans om samen in gesprek te gaan over de toekomst van ons ondernemingsleven”, legt schepen van handel Johan Geleyns uit.

De Leuvense ondernemers kregen ook een workshop over het gebruik van artificiële intelligentie voor hun zaak. Ze kunnen er bijvoorbeeld hun activiteiten mee optimaliseren en de winkel- of bezoekervaring voor klanten nog verbeteren. Hoogtepunt van de dag was een panelgesprek 's avonds onder leiding van moderator Phara De Aguirre, waarbij ‘Parels van de Commerce’ hun inzichten deelden na dertig jaar en langer actief ondernemen in Leuven. De handelaars achter Leuvense icoonzaken zoals Elsen Kaasambacht, Pauli stoffen, Brasserie Deauville, Haïti’s Hairgarden en Taxi Jenny blikten terug op de vele uitdagingen die ze de voorbije decennia op hun pad kregen, van de witte kassa tot de invoering van de euro.

“Onze tientallen Parels zijn ware ambassadeurs van onze stad en een grote bron van inspiratie voor handelaars van alle generaties. Wat hen zo bijzonder maakt, is hun vermogen om zich aan te passen aan steeds veranderende omstandigheden. Hun inzichten vormden de rode draad voor een gesmaakte inspiratiedag. Met momenten als deze versterken we dan ook de interactie met onze ondernemers en maken we werk van een lerend netwerk”, aldus een tevreden schepen Geleyns.

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]