Derde editie van het Habitat Festival komt eraan

Habitat Festival staat dit weekend voor zijn derde editie. Het gratis zomerfestival voor en door jongeren volgt het pad dat het voorbije jaren met succes insloeg: een divers programma van kunst, muziek en ondernemerschap. Helemaal gratis en voor niets. De tien jonge organisatoren blijven zo kiezen voor een onderscheidend en ambitieus festival dat focust op jongerencultuur in al zijn facetten. Door kritisch te kijken naar hun eigen leefwereld bouwen ze letterlijk de ideale habitat voor de Leuvense jeugd, gecreëerd door diezelfde Leuvense jeugd.

Het programma en de organisatie gaan hun finale rechte lijn in. Op zaterdag 5 augustus, van 14.00 tot 00.00 uur, is iedereen welkom in en rond Alma III in het Sportkot voor het Leuvense zomerfestival voor jongeren bij uitstek.

De muziek van morgen ontdek je er verspreid over twee podia, van funk tot house, drum ‘n’ bass, hiphop, grime & soul. Je krijgt er internationale namen en trendzettende muziekplatformen uit eigen land voorgeschoteld. De Serre is dan weer de plek voor boeiende gesprekken met een diversiteit aan interessante gasten uit creatieve sectoren. Verder zorgen vier getalenteerde, jonge kunstenaars voor interactieve performances die je als bezoeker helemaal in het festival zuigen.

Jef Sabo, een van de tien organisatoren: “Ik vind het vooral belangrijk dat Leuvense jongeren zich hier kunnen uitleven, dat er een plek wordt gecreëerd voor die jongeren. Er zit zoveel potentieel in onze stad, in onze jeugd. We vinden het dan ook belangrijk om hier een plek te creëren waar alles samenkomt en we de diversiteit en het potentieel van de vele jongereninitiatieven kunnen tonen.”

Internationale kleppers en Leuvens talent over disciplines heen

Muziek hoor je van Rahaan (US), DJ Okapi (SA), Commodo (UK), Silkie (UK), Bredren, Exalt b2b Klåps, Shuttle, Slagwerk, Stacks of Wax, Club Rhythmique en Kingstep Soundsystem. Kunst krijg je te zien van Boris Steiner, Siene Hollemans, Zeno Spyropoulos en Machteld Lambeets. In samenwerking met KU Leuven zorgt het festival ook voor inspirerende sessies met de mensen achter Musketon, De Geschoren Aap, Leuven Live & Klank.

Schepen Dirk Vansina steunt het initiatief enthousiast:  “De Leuvense jongeren zijn vragende partij voor de organisatie van een eigen muziekfestival. Dat bleek ook uit het succes van de eerste twee edities. Met overtuiging blijf ik dan ook als schepen van jeugd deze enthousiaste jongeren alle kansen gegeven om hun project op te zetten. En het kondigt zich opnieuw voortreffelijk aan: een combinatie van jongerenmuziek en andere thema’s waar jongeren sterk mee bezig zijn: muziek, kunst en ondernemerschap. Dit project past volledig in het beleid om de Leuvense jeugd hun plaats te geven in onze stad. Ik kijk er naar uit.”

Meer dan muziek

Muziek is maar een onderdeel van Habitat. Kunst en jong ondernemerschap krijgen een minstens even belangrijke plaats op het festival. De Leuvense jongerencultuur heeft dan ook veel meer te bieden dan enkel muzikanten en dj’s. Zo vinden de jongerenorganisatoren dat veel jonge ondernemers en kunstenaars het verdienen om ook eens op de voorgrond te treden.

 

De organisatie is op dit ogenblik ter plaatse en beschikbaar voor interviews en fotoreportages.

Contacteer ons
Dirk Vansina Schepen van burgerzaken, monumentenzorg, jeugd, feestelijkheden en toerisme
Jef Sabo organisator
Quinten Rosseel organisator
Dirk Vansina Schepen van burgerzaken, monumentenzorg, jeugd, feestelijkheden en toerisme
Jef Sabo organisator
Quinten Rosseel organisator
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven