Samen uit, samen vuil!

Het is weer zover. Vuileklerendag!

Donderdag 20 juli 2017 — Op donderdag 20 juli mogen de kinderen zich volledig laten gaan op het speelplein. Hoe vuiler, hoe beter. Je vuil maken hoort immers bij buiten spelen en het is nog eens ontzettend leuk ook.  Kom zelf een kijkje nemen en zie hoe kinderen van alle leeftijden de duik in het modderbad wagen. De Leuvense speelpleinen staan klaar om jullie met open armen te ontvangen. 

Voor het eerst slaan een aantal Leuvense speelpleinwerkingen de handen in elkaar om deze boodschap kracht bij te zetten. Zowel bij de vier speelpleinwerkingen van de Leuvense jeugddienst als bij De Kettekeet , speelpleinwerking Groene Zone, Buurtwerk ’t Lampeke (Fabota) en op speelplein Don Bosco maken ze op 20 juli letterlijk de handen vuil.

Als je buiten speelt, hoort vuil maken er nu eenmaal bij. Toch merken we dat heel wat kinderen zich niet meer durven vuil maken en daardoor geremd worden in hun spel. 

Ook schepen van Jeugd Dirk Vansina steunt dit initiatief.  ‘Het is heerlijk om te kunnen spelen en ravotten zonder je zorgen te maken over je kleren die vuil worden. Mogen vuil worden hoort nu eenmaal bij het spelen. Leuk dat alle speelpleinen samen de schouders onder deze boodschap zetten en zich op 20 juli eens extra vuil maken. Dat kan ik enkel toejuichen.’

Kom zelf een kijkje nemen

Op elk van de speelpleinen staan donderdag de spelen in het teken van ‘vuil worden’ . Verwacht je maar aan verf, modder en nattigheid. Zin om die vuile dag live mee te maken?  Laat dan je schone kleren in de kast hangen en bezoek een van de speelpleinen. 

Contacteer ons

Dirk Vansina

schepen van burgerzaken, monumentenzorg, jeugd, feestelijkheden en toerisme

Isabel Devriendt

afdelingshoofd jeugd en studenten

Nele De Bruyn

verantwoordelijke Groene Zone

Nathalie Bressinck

verantwoordelijke Buurtwerk ’t Lampeke

Janne Gutschoven

verantwoordelijke speelplein Don Bosco

Sanne De Smet

verantwoordelijke speelplein Wilsele

Jelle Symons

verantwoordelijk speelplein Heverlee

Riena Exelmans

verantwoordelijke speelplein Leuven

Jef Lemmens

verantwoordelijke speelplein Kessel-Lo