Piñata-party i.s.m. DONKI voor kinderwerking De Kettekeet

Op woensdag 20 december organiseert DONKI, een fast casual burrito bar in Leuven, een knallende piñata-party ten voordele van alle kinderen van kinderwerking De Kettekeet in Sint-Maartensdal. Dit initiatief kadert in het Piñata-project dat DONKI volop aan het ontplooien is. ‘Helaas krijgen niet alle kinderen dezelfde kansen. Met dit initiatief willen we hen een onvergetelijke dag bezorgen!’, vertellen Pierre en Xiomara Baltodano, eigenaars van DONKI. De kinderen van De Kettekeet kunnen die dag hun kans wagen om met een stevige zwaai iets lekkers te verdienen.

De Kettekeet
Het feest vindt plaats tijdens de naschoolse werking van kinderwerking De Kettekeet, die de dienst Buurtwerk van de stad Leuven in de buurt Sint-Maartensdal organiseert. Kinderen uit de buurt kunnen er zich dagelijks naar hartenlust uitleven. Dat zulke initiatieven een meerwaarde zijn, vindt ook schepen van sociale zaken Bieke Verlinden: ‘Het is fantastisch om te zien dat ook een horecazaak als DONKI zich zo inspant om de meest kwetsbare kinderen in Leuven te betrekken en iets unieks voor hen te organiseren. Ik ben er zeker van dat de kinderen dit zullen kunnen smaken. Ook naar de mensen van onze dienst Buurtwerk toe, die zich elke dag inzetten voor de Leuvense buurten, is dit een hartverwarmend initiatief.’

Volgens gegevens van 2015 wordt 1 kind op 2 in Sint-Maartensdal geboren in een kansarm gezin. De dienst Buurtwerk zet zich in om deze kinderen een zinvolle vrijetijdsbesteding te bieden.

Naast een piñata-party, koken de mensen van DONKI op 20 december bovendien de wekelijkse kindermaaltijd in het buurtcentrum. De meer dan tachtig kinderen uit de buurt kunnen genieten van authentieke, versbereide chili con carne, afgewerkt op typisch Mexicaanse wijze!

Programma 20 december

  • buurtmaaltijd: 12.00 uur
  • piñata-party: 13.30 uur

Iedereen kan dit initiatief steunen via www.pinataproject.com.

 

Contacteer ons
Bieke Verlinden schepen van sociale zaken, werk en studentenzaken
Dries Wiercx coördinator buurtwerk
Xiomara Baltodano DONKI
Bieke Verlinden schepen van sociale zaken, werk en studentenzaken
Dries Wiercx coördinator buurtwerk
Xiomara Baltodano DONKI
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven