POP-UP Speelterrein op de Grote Markt

Klauteren, hangen en glijden. Niet meteen woorden die je associeert met de Grote Markt. Toch kunnen kinderen vanaf 1 april hun speelhart ophalen in het centrum van onze stad. Twee nagelnieuwe speeltuigen vinden tijdelijk een onderkomen in de schaduw van ons stadhuis. De aanleiding? In deze kindvriendelijke stad kan buitenspelen overal! Kom dus zeker dit pop-up speelterrein eens testen…

Spelende kinderen brengen leven in de straat of wijk, daarom wil de afdeling Jeugd van stad Leuven alle kinderen aanzetten tot buitenspelen. Of het nu gaat om sporten in clubverband of gewoon ravotten in eigen buurt, de buitenlucht doet iedereen goed. De stad wil dan ook kinderen inspireren en stimuleren in het ontdekken van de spelmogelijkheden in hun Leuven. Onze stad heeft veel te bieden voor kinderen, meer dan enkel de aangelegde speelterreinen. Als echt kindvriendelijke stad probeert Leuven zijn jonge bewoners te prikkelen in het straatbeeld.

Voor het derde jaar op rij bouwt de afdeling jeugd daarom een pop-up speelterrein op de Grote Markt. De speelcombinatie met glijbanen, klimgrepen, glijstang en het ontdekkingspeeltuig met kruiptunnel voor kleuters komen er naar aanleiding van de Buitenspeeldag, op woensdag 18 april. Op verschillende locaties, in het centrum en in de verschillende deelgemeenten, zullen dan gratis activiteiten plaatsvinden. Zo wil de afdeling jeugd de buitenspeelkriebels van de kinderen een extra boost geven. Leg die speelkleren maar alvast klaar!

 “Leuven streeft ernaar een kindvriendelijke stad te zijn en houdt zich sterk aan dit engagement”, zegt schepen van Jeugd Dirk Vansina. “Ook in het hart van onze stad, op onze Grote Markt, creëren we een speelplek voor de kinderen. In juni maakt het pop-up speelterrein plaats voor een nieuw spelelement in het kader van het Groot Verlof. De speeltuigen die op de Grote Markt staan van 1 april tot 27 mei gaan echter niet weg!. Ze verhuizen naar hun definitieve locatie op het Sint-Renildisplein in Heverlee, waar we de oude speeltuigen vervangen door deze nieuwe speelprikkels.”

PRAKTISCH
Grote Markt Leuven van 1 april 2018 tem 27 mei 2018.

Contacteer ons
Dirk Vansina schepen van burgerzaken, monumentenzorg, jeugd, feestelijkheden en toerisme, stad Leuven
Katelijne Wouters jeugdconsulent, stad Leuven
Dirk Vansina schepen van burgerzaken, monumentenzorg, jeugd, feestelijkheden en toerisme, stad Leuven
Katelijne Wouters jeugdconsulent, stad Leuven
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven