Red Flames trappen vanavond EK-kwalificatie op gang

Vanavond trappen de Belgian Red Flames hun EK-kwalificatiecampagne op gang in het King Power at Den Dreef Stadion. De Flames willen koste wat kost naar het EK 2021. Tegen Kroatië gaan ze dus meteen op zoek naar de drie punten.

“We zijn zeer fier dat de Red Flames ook de komende jaren hun thuiswedstrijden in Leuven afwerken. We hopen dan ook dat de Leuvenaars de Red Flames massaal gaan aanmoedigen en dat we samen het doel, een ticket voor het EK, kunnen behalen. Daarnaast hopen we ook dat het meisjesvoetbal in Leuven een nieuwe boost krijgt. De KBVB maakte vorige week bekend extra te investeren in het vrouwenvoetbal, iets wat we alleen maar kunnen toejuichen”, aldus schepen van sport Els Van Hoof.

Vanavond om 20.30 uur nemen de Belgian Red Flames het op tegen Kroatië. De andere tegenstanders in de groep van de Red Flames zijn Zwitserland, Roemenië en Litouwen.

De negen groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor het EK 2021 in Engeland, net als de drie beste tweedes. De andere zes tweedes strijden in de play-offs om de resterende drie plaatsen.

In 2017 plaatsten de Red Flames zich voor de eerste keer voor het EK. Het WK van afgelopen zomer misten ze nipt.

Praktisch
De aftrap wordt gegeven om 20.30 uur. Aan de loketten zijn nog tickets te koop voor 7, 10 of 12 euro. Kinderen jonger dan 16 jaar betalen slechts 5 euro.

Contacteer ons
Els Van Hoof schepen van sport, middenstand en werk, stad Leuven
Jan Vansantvoet diensthoofd sportpromotie
Els Van Hoof schepen van sport, middenstand en werk, stad Leuven
Jan Vansantvoet diensthoofd sportpromotie
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven