Red Wolves gaan in Leuven op zoek naar eerste overwinning in EK-kwalificatiecampagne

Onze nationale mannenhandbalploeg is in volle strijd voor een ticket voor het Europees Kampioenschap 2020. Woensdag 10 april nemen de Red Wolves het in de Leuvense Sportoase Philipssite op tegen Zwitserland. Na twee wedstrijden staat België gedeeld derde in hun poule.

De eerste twee van elke poule plaatsen zich rechtstreeks voor het EK 2020 in Noorwegen, Oostenrijk en Zweden. Maar ook de nummer drie maakt nog een kans. Na twee matchen bekleden de Red Wolves samen met Servië de derde plaats met twee punten. Zwitserland staat één plaats hoger en telt één punt meer.

Stad Leuven roept iedereen op om de Red Wolves massaal te komen aanmoedigen. De wedstrijd gaat van start om 20.10 uur.

Beker van België
Zaterdag 20 april staan dan weer de finales van de Beker van België op het menu, ook in Sportoase Philipssite. Om 17.30 uur gaan de dames van Hubo Initia Hasselt en Handbalclub Sint-Truiden met elkaar de strijd aan. HB Sint-Truiden kan voor het tweede jaar op rij de beker in de wacht slepen. Voor de dames van Initia Hasselt is het van 2015 geleden dat ze de beker nog eens in de lucht mochten steken.

Na de dames komen ook de heren in actie. Om 20.10 uur kijken Sporting NeLo en Achilles Bocholt elkaar recht in de ogen. Bocholt speelde ook vorig seizoen de finale, maar beet toen in het zand tegen Initia Hasselt. Sporting Nelo won de beker al 9 keer in haar clubgeschiedenis, Achilles Bocholt 3 keer.

 

Contacteer ons
Els Van Hoof schepen van sport, middenstand en werk, stad Leuven
Jan Vansantvoet diensthoofd sportpromotie
Els Van Hoof schepen van sport, middenstand en werk, stad Leuven
Jan Vansantvoet diensthoofd sportpromotie
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven