Regenboogvlag wappert aan Leuvens stadskantoor

17 mei is de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie

Van 16 mei tot het einde van de maand wappert de regenboogvlag aan het Leuvense stadskantoor. Schepen van gelijke kansen, Lies Corneillie, vertegenwoordigers van het Holebihuis Vlaams-Brabant  en Dylan Du Bois en Jelle Vervloesem, finalisten van Mister Gay Belgium 2019, hesen de vlag naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Holebifobie en Transfobie. Met deze actie toont het stadsbestuur dat ze een solidaire stad wil zijn waar iedereen zichzelf kan zijn.

In deze nieuwe bestuursperiode is positieve beeldvorming en bestrijding van uitsluiting een speerpunt. Schepen Lies Corneillie: “Er bestaan nog heel wat vooroordelen tegenover holebi’s en transgenders. Met het hijsen van de vlag willen we duidelijk maken dat iedereen in Leuven welkom is. De vlag staat symbool voor de open houding in Leuven ten opzichte van de holebigemeenschap. We willen aantonen dat er in Leuven geen plaats is voor holebi- en transfobie en deze boodschap ook wereldwijd uitdragen.” De komende jaren wil het stadsbestuur discriminatie verder bestrijden met onder andere sensibiliseringsacties samen met Rainbowcops Belgium, het Holebihuis Vlaams-Brabant en Cavaria.

2019 is trouwens een bijzonder jaar voor de Holebitra-beweging in Leuven. Het is dit jaar 50 jaar geleden dat de eerste homobeweging in Leuven en België werd opgericht. Een verjaardag die eind oktober zal worden gevierd.

Leuven zet zich al jaren in tegen holebi- en transfobie met verschillende acties en vaak in samenwerking met het Holebihuis Vlaams-Brabant, dat in Leuven gevestigd is. Zo is het Holebifilmfestival al jaren een gevestigde waarde.

Contacteer ons
Lies Corneillie schepen van wonen, gelijke kansen en mondiaal beleid, stad Leuven
Lena Lansbergen beleidsadviseur gelijke kansen en toegankelijkheid, stad Leuven
Lies Corneillie schepen van wonen, gelijke kansen en mondiaal beleid, stad Leuven
Lena Lansbergen beleidsadviseur gelijke kansen en toegankelijkheid, stad Leuven
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven