ReuzeLeuven op 20 mei met 53 reuzen en 2 drones

De derde stoet van ReuzeLeuven, op zaterdag 20 mei, krijgt nog een extra dimensie. Er lopen niet alleen 53 reuzen mee, maar er zullen ook 2 drones meevliegen. Dat bevestigt coördinator Thomas Cardyn van de Mannen van 73. Deze editie van ReuzeLeuven was al groots opgevat door het mooie aantal reuzen uit binnen- en buitenland en de 4 nieuwe Leuvense reuzen. Dat er nu ook toelating is om twee drones met de stoet te laten meevliegen, is een unicum in de reuzentraditie. “We willen deze bijzondere editie van ReuzeLeuven extra goed documenteren. Daarom lopen er niet alleen fotografen en filmers mee om de stoet van op de grond vast te leggen, maar zullen de drones het evenement ook vanuit de lucht in beeld brengen. Nu nog hopen op mooi weer en dan zorgt deze ReuzeLeuven voor een schitterend spektakel.”

De stoet vertrekt om 13.45 uur in de A. Vesaliusstraat ter hoogte van woonzorgcentrum Edouard Remy. De reuzen trekken vervolgens via de Tiensestraat, via het Herbert Hooverplein en Mgr. Ladeuzeplein naar de Bondgenotenlaan, Rector De Somerplein, Margarethaplein, over de Grote Markt om via de Tiensestraat terug te gaan naar het Mgr. Ladeuzeplein. Daar start rond 16 uur het geboortefeest van de nieuwe reuzen. Dit feest mondt uit in een danswedstrijd waarbij de jury beslist welke reus de mooiste danspassen kan neerzetten.

Ook de Pynnock Ridders Horst doen mee aan ReuzeLeuven. Ze verzorgen 2 shows om 13.40 en 15.30 uur op het Mgr. Ladeuzeplein en organiseren tussen 12.30 en 15 uur speciale workshops voor kinderen (tussen 4 en 12 jaar) op het Herbert Hooverplein. Hoe maak je kaarsen, vlecht je medaillons of test je je ridderskills? Dat en meer ontdekken de kinderen in de workshops. Inschrijven via inschrijving@m73.be .

 

Contacteer ons
Denise Vandevoort schepen van cultuur, deeltijds kunstonderwijs, diversiteit en gelijke kansen en Noord-Zuid werking
Dirk Vansina schepen van burgerzaken, monumentenzorg, jeugd, feestelijkheden en toer
Denise Vandevoort schepen van cultuur, deeltijds kunstonderwijs, diversiteit en gelijke kansen en Noord-Zuid werking
Dirk Vansina schepen van burgerzaken, monumentenzorg, jeugd, feestelijkheden en toer
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven