“Roaring twenties” in de Bib Leuven

Na drie jaar trakteert de Bib Leuven haar publiek opnieuw op een ‘verwendag’. Op zaterdag 22 oktober ontvangt de bibliotheek haar bezoekers met open armen voor een feestelijke themadag in twenties-stijl. Daarbij is er een ereplaats voor boeken, muziek en films over en uit de jaren '20, maar daarnaast verrast de bib de bezoekers ook met een massa leuke activiteiten passend bij het feestthema.

“Oktober betekent traditiegetrouw ‘Feest in de bib’, een fijne gewoonte die we nu terug oppikken”, glimlacht schepen van cultuur Denise Vandevoort. “De bibliotheek legt haar bezoekers op zaterdag 22 oktober in de watten in ware jaren 20 –stijl met jazz en swing, animatie, versnaperingen en workshops in een sfeervolle setting. En natuurlijk is er ook een massa heerlijke lees-, kijk- en luisterinspiratie uit en over deze fascinerende periode. Ik denk al onmiddellijk aan The Great Gatsby, Charlie Chaplin, Coco Chanel, Al Capone of Agatha Christie…!“

Activiteiten in twenties-sfeer
Zowel in de hoofdbib als in de filialen valt er heel wat te beleven. Speurneuzen en literaire bollebozen genieten er van een cluedo-speurtocht of een twenties-kruiswoordraadsel. Creatievelingen leven zich uit in de fotobooth en leren mocktails shaken. Voor muziek- en dansliefhebbers zijn er een jazzcombo en charlestonoptredens.

Literatuur in de jaren 20
KUL-professor moderne Nederlandse literatuur Pieter Verstraeten licht tijdens de lezing “De roaring twenties in de Lage Landen” toe hoe het met de Nederlandse literatuur gesteld was in de jaren twintig. Daarnaast kunnen leesliefhebbers deelnemen aan een leesclub met Heleen Debruyne over ‘Lijmen/Het been’, de klassieker van Willem Elsschot. De Bib Leuven Tweebronnen presenteert verder ook de stille film ‘One week’ (Buster Keaton) met live pianospel, terwijl in het filiaal te Kessel-Lo Charlie Chaplin regeert en inspireert.

Glittertattoos, Louis Armstrong en Picasso
Ook kinderen delen in de feestvreugde: de allerkleinsten genieten van gezellige voorleesmomenten of maken een muzikaal beeldverhaal op basis van muziek en beeldende kunst uit de jaren twintig. Voor zesplussers zijn er diverse creaworkshops zoals knutselen met ijzerdraad of creatief zijn met glittertattoos en fonkelmake-up.

Tijdreizigers van alle leeftijden vinden wel iets naar hun gading tijdens deze feestelijke verwendag. Alle info over “Roaring twenties” in de Bib Leuven vind je op leuven.bibliotheek.be/feest.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]