Samen zijn we (veer)krachtig

Geestelijke gezondheid is een zaak van iedereen. Daarom lanceert de stad Leuven de campagne ‘Samen zijn we krachtig’ in het kader van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. Deze vijfde editie loopt van 1 tot 10 oktober 2023. Meer dan 80 partners werken samen aan een gevarieerd programma van workshops, expo’s, wandelingen, lezingen en nog veel meer. Het doel? De veerkracht van de Leuvenaars versterken en het gesprek over mentaal welzijn helpen openen.

Op 10 oktober vindt de Werelddag Geestelijke Gezondheid plaats. In de aanloop naar die dag organiseert de stad Leuven meer dan 60 activiteiten. “Zo willen we laten zien dat mentaal welzijn iets is waar we allemaal mee bezig zijn. We voelen ons allemaal wel eens minder goed in ons vel”, licht Bieke Verlinden, schepen van zorg en welzijn, toe. “Angst, verdriet of onzekerheid steken de kop op in moeilijke periodes. Veerkracht helpt je om die gevoelens te accepteren, vooruit te kijken en verder te gaan. Je omringd voelen door mensen op wie je kan rekenen, is daarbij een grote steun, en hulp vragen is iets heel krachtigs. Daarom staan meer dan 80 organisaties klaar om je te helpen je veerkracht te versterken.”

Voor elk wat wils
Tijdens de 10-daagse is er een uitgebreid aanbod aan activiteiten voor alle leeftijden op diverse locaties in Groot-Leuven. De meeste daarvan zijn gratis. Onder de noemers ‘beleef’, ‘beweeg’,’ leer’, ‘ontmoet’, ‘creëer’, ‘zing’ en ‘kijk’ vind je lezingen, workshops, wandelingen, concerten, samenleessessies, speeddates, raamspreuken en nog veel meer. Zo is er voor elk wat wils.

Humor, literatuur en een netwerk
Het campagnebeeld werd ontworpen door illustrator, auteur en ervaringsdeskundige Arnoleon, die ook ambassadeur is van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. Hij gelooft sterk in de kracht van humor als middel om veerkracht te vergroten. “Ook in moeilijke tijden staat de Bib voor je klaar”, vult schepen van cultuur Bert Cornillie aan. “Literatuur kan immers je veerkracht versterken en een bron van troost en steun zijn. Daarover getuigen ook 9 Leuvenaars in de fijngevoelige expo ‘Boekensteun’. Die loopt van 27 september tot 14 oktober in de Bib Leuven Tweebronnen”.

Veerkracht kan op diverse manieren worden versterkt, en ‘Samen zijn we krachtig’ moedigt Leuvenaars aan om samen te komen, te lachen, te lezen en andere mensen te ontmoeten. De stad Leuven en haar partners nodigen iedereen uit om deel te nemen aan deze deugddoende activiteiten tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. Samen zijn we echt sterk!

Alle info over de campagne en het volledige activiteitenaanbod vind je op www.leuven.be/samenveerkrachtig en in de brochure die gratis te verkrijgen is in het stadskantoor, de buurtcentra en de Bib Leuven.

 

Website preview
10-daagse van de Geestelijke Gezondheid 'Samen zijn we krachtig'
We helpen je om jouw mentale veerkracht opnieuw te versterken, met lezingen, workshops, wandelingen en veel meer.
Stad Leuven

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]