Samenaankoop voor plantgoed gaat van start

De zomer was warm, veel Leuvenaars hebben zich vast voorgenomen om meer bomen, struiken en hagen te planten in de tuin. Vanaf 1 september is het mogelijk om streekeigen plantgoed tegen voordelig tarief aan te kopen via de samenaankoop ‘Behaag je tuin’. Nieuw dit jaar is dat de eerste duizend Leuvenaars 25 euro extra korting krijgen van de stad. Bestellen kan tot 15 oktober.

De samenaankoop is een initiatief van Regionaal Landschap Dijleland en de Provincie Vlaams-Brabant. “Met de stad Leuven werken we hier graag aan mee, want samen maken we de stad nog groener voor elke Leuvenaar”, zegt schepen van openbaar groen Lalynn Wadera.  “Het is nu al de vijfde keer dat we meedoen en het aanbod is zo divers geworden dat er voor elke Leuvense tuin een geschikte plant in het aanbod zit.”

Geen keuzestress
Het plantgoed is geselecteerd door een team van gespecialiseerde plantenkenners.  Zij stellen inheemse hagen, heggen, houtkanten en hoogstam(fruit)bomen uit voor je tuin.  Voor de kleinere stadstuintjes zijn er gemengde hagen en klimplanten.  “Je bent dus zeker dat de bomen en het struikgoed dat je plant, goed gedijen op Leuvense grond en dat ze de biodiversiteit van je tuin versterken”, zegt schepen Wadera.

Kortingscode
Elke boom, struik of haag meer in de stad zorgt er mee voor dat de stad groener en koeler wordt. “En daarmee helpen we dus onrechtstreeks elke Leuvenaar. Om Leuvenaars met een tuin te stimuleren om bij te dragen aan een groener Leuven, geven we vanuit de stad een korting van 25 euro”, zegt Lalynn Wadera. "De eerste duizend Leuvenaars bij hun bestelling de kortingscode RLD_LEUVEN_2030L22 vermelden, krijgen 25 euro korting. Snel zijn is dus de boodschap.”

Bestellen kan via de website https://leuven.be/behaagjetuin. Daar vind je een uitgebreide beschrijving en foto’s van het plantgoed. Bestellen kan nog tot 15 oktober. Op zaterdag 10 december ligt het plantgoed voor je klaar in het magazijn van de groendienst (Willem Coosemansstraat 155, Kessel-Lo).

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]