Delen:

Samenwerking tussen Leuven en New Delhi verankerd

De voorbije jaren groeide de samenwerking tussen New Delhi (India) en Leuven, onder impuls van India House Leuven en Leuven MindGate. “Onze contacten met New Delhi bieden een pak opportuniteiten voor onze stad en haar bedrijven”, zegt schepen van economie Mohamed Ridouani. “We willen dat nu nog versterken, zodat de regio verder kan uitgroeien als internationale wereldtop op vlak van technologie, gezondheid en creativiteit.”

De voorbije jaren gingen vertegenwoordigers van beide steden bij elkaar op bezoek. “Wij zijn in New Delhi onze expertise op vlak van wetenschap en technologie, smart city-toepassingen, milieu en klimaatverandering gaan voorstellen. Ambtenaren uit India kwamen hier kennismaken met onze high tech bedrijven en leren over onze aanpak van groenbeheer en onderwijs”, zegt Ridouani. “Dat we nu nauwer gaan samenwerken is niet meer dan logisch, gezien het succes van onze relatie met New Delhi.”

Beide steden ondertekenen nu een zogenaamd Memorandum of Understanding. “Concreet betekent dat dat we op papier zetten dat we elkaar economisch en cultureel willen versterken en mogelijkheden creëren voor de universiteit en onze bedrijven om onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten uit werken. Cultureel kunnen we nauwer samenwerken op vlak van erfgoed, diversiteit en kunst”, zegt Ridouani. “Dergelijke intense samenwerking is een heel goede zaak voor onze stad, omdat we nu een nauwe band hebben met deze belangrijke stad in één van de sterkst groeiende economische landen in de wereld, wat voor werkgelegenheid in onze regio kan zorgen.”

Relaties Leuven – India
Leuven werkt op vele vlakken samen met India. Een toenemend aantal Indiase studenten en onderzoekers maakt zijn opwachting aan de KU Leuven, imec en tal van spin-off bedrijven. Ondertussen woont in Leuven de tweede grootste populatie Indiërs in België, na Antwerpen.

Om de relaties tussen Leuven en India te stimuleren op cultureel, economisch, academisch en wetenschappelijk vlak, werd in oktober 2013 het India House Leuven opgericht, een samenwerking tussen stad Leuven, KU Leuven, VOKA Vlaams Brabant  en verschillende culturele en sociale organisaties.

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]