Skateterrein ’t Fort officieel geopend met skatecontest

Vorige zondag, ​ 9 oktober, opende de stad Leuven officieel het skateterrein aan het ​ ’t Fort in Wilsele. ​ Het terrein aan ’t Fort onderging de voorbije weken een hele metamorfose. Vandaag vind je er ​ een uitdagend betonnen parcours waar zowel beginnende als gevorderde skaters zich op kunnen uitleven.

Skaters paradise
De Leuvense skate community kan er opnieuw een outdoor skatepark bijtellen met de opening van ’t Fort. “Dat brengt het totaal aantal skateparken in Leuven op zeven. Het unieke aan dit skateterrein is dat het helemaal op maat van de Leuvense skatecommunity is gebouwd,” vertelt schepen van jeugd Dirk Vansina. “Skaten blijft enorm populair. Ik maak er een prioriteit van om voldoende en degelijke skate-infrastructuur op verschillende locaties in de stad te voorzien. Jonge skaters kunnen zich niet altijd ver verplaatsen en voor hen is de nabijheid van een skatepark in de buurt heel belangrijk. Eerder bouwden we al een nieuw skatepark in de wijk Casablanca en het volgend skatepark zit al in de ‘pipeline’: de werken aan het Urban Sports Park in Wilsele, starten al in 2023.”

Community aan het woord
De realisatie van ‘t Fort kwam tot stand via input van de jongeren zelf. Hun ideeën werden verwerkt in het ontwerp, waardoor het terrein bijna op maat gemaakt werd. Joas van het VZWEETJE is tevreden: “Het is echt heel fijn dat we mee mogen nadenken en werken aan onze plek in de stad. De skaters zijn enorm enthousiast.”

“De intense samenwerking tussen jeugddienst, de skatecommunity en de makers maakt dat het een straf skatepark is geworden voor zowel beginnende als gevorderde skaters,” aldus schepen Vansina. ​ “Samen de stad maken, betekent ook in de praktijk de Leuvenaar de mogelijkheid geven om zijn of haar input te geven en hiermee aan de slag te gaan.” ​

King en Queen of ’t Fort
VZWEETJE organiseerde in samenwerking met de jeugddienst een skate contest naar aanleiding van de opening van dit nieuwe skatepark. Een skate contest waar vier skaters zich “King of Queen of ’t Fort” mochten ​ kronen. Winnaars in de categorieën best trick -12, best trick -16, best trick +16 en best trick girls gingen naar huis met een nieuw skateboard en andere coole gadgets zoals T-shirts en petten.

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]