Conservatorium SLAC opent in september afdeling muziek en woord in Herent

De gemeenteraden van Herent en Leuven keurden recent de oprichting van de interlokale vereniging SLAC-Herent goed. Hierdoor kunnen kinderen vanaf september ook in GC De Wildeman te Herent terecht voor de opleidingen muziek en woord. Een uitstekende zaak voor het Leuvense Conservatorium SLAC én voor Herent.

Zowel vanuit de Koninklijke Harmonie van Herent als vanuit het gemeentebestuur van Herent werd aangeklopt bij het Conservatorium SLAC. Deze vraag kwam reeds jaren geleden op tafel liggen en vandaag is de tijd rijp om de stap tot een samenwerking te zetten.

De missie van Conservatorium SLAC is om de podiumkunsten op een kwalitatieve hoogstaande manier aan een zo breed mogelijk publiek aan te bieden. "Het kwaliteitsvol deeltijds kunstonderwijs van SLAC heeft heel terecht een ijzersterke reputatie opgebouwd", vertelt Leuvens schepen van deeltijds kunstonderwijs Bert Cornillie. "We merken dan ook dat verschillende buurgemeenten maar wat graag met SLAC samenwerken. Na Bierbeek en Holsbeek klopte nu ook Herent bij ons aan. We zijn erg fier dat vanaf september een nieuwe afdeling in Herent opent. Toegankelijkheid via de vele vestigingen en via de lage inschrijvingskosten draagt bij aan die missie: kunst voor iedereen."

"We zijn verheugd om dat aanbod in de knappe infrastructuur van De Wildeman te kunnen organiseren. We starten voorzichtig met een aanbod voor de eerste jaren van de eerste graad en hebben plannen om in de loop van de jaren deze vestiging te laten groeien en bloeien", zegt Astrid Pollers, burgemeester van de gemeente Herent.

Het potentieel met de meer dan 1.500 kinderen in de lagere scholen is enorm. Deze nieuwe intergemeentelijke samenwerking is dan ook een win-win, waar zowel het Conservatorium van Leuven als de inwoners van Herent beter van worden. 

 

 

 


 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]