'Slight tan around the page edges’ van Siemen Van Gaubergen in Expo Leuven

Siemen Van Gaubergen is een hedendaags kunstenaar uit Leuven. Hij onderzoekt hedendaagse beelden en de manier waarop we deze lezen, waarnemen en begrijpen. Dat proces mondt nu uit in de expo ‘Slight tan around the page edges’, die eind september bij Expo Leuven de deuren opent.

“Als uitgangspunt gebruik ik filosofische verhandelingen, flarden uit de geschiedenis, sociale media, souvenirs, weetjes en verhalen. Die koppel ik aan foto’s en video om te komen tot een beeldend werk”, vertelt Van Gaubergen. “Bron van inspiratie voor deze tentoonstelling is een boek van de Tsjechische auteur Karel Čapek uit 1934. Čapek vertelt het verhaal van een man die op het einde van zijn leven zijn memoires wil neerpennen. Hoewel hij een doodgewoon leven leidde, ontdekt hij tot zijn verbazing en wanhoop dat in zijn binnenste verschillende personen hebben geleefd.”

Van Gaubergen maakt er complexe beelden mee, die vragen om bekeken en ontdekt te worden. De expo is opgebouwd uit schilderijen en videokunst.

“Siemen Van Gaubergen is sinds 2018 artist-in-residence bij Cas-co in de Vaartstraat. Tevoren behaalde hij zijn master beeldverhaal aan LUCA School of Arts. Onder de vleugels van Cas-co ontpopt hij zich nu tot een interessant hedendaags kunstenaar die perfect past binnen het profiel van Expo Leuven”, weet schepen van cultuur Denise Vandevoort. “In ons tentoonstellingsprogramma is er plaats voor kunstenaars met een band met Leuven die boeiend hedendaags werk creëren. Deelnemers worden gescreend door een vakjury en begeleid in het volledige proces, van selectie van de werken over scenografie tot de expo zelf.”

Met Expo Leuven biedt de stad Leuven een platform aan beeldende kunstenaars uit eigen regio. Wie interesse heeft om zich kandidaat te stellen, vindt alle informatie op leuven.be/expo-leuven.

Praktisch

Siemen Van Gaubergen “Slight tan around the page edges”

30/9 > 29/10 | do, vr 13.00-17.30 uur, za 10.00-16.00 uur

In Expo Leuven, Tweebronnen, Rijschoolstraat 4, 3000 Leuven

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]