Speedcoaching helpt Leuvense ondernemers nog beter ‘toekomstbestendig’ worden

De stad Leuven organiseert dit jaar opnieuw speedcoachings voor Leuvense ondernemers uit handel en horeca, het vervolg op een initiatief dat in coronatijd ontstond. Onder professionele begeleiding kunnen deelnemers hun kennis bijspijkeren over tal van aspecten, van tips voor sociale media over winkelinrichting tot kostenbeheer.

Om handelaars bij te staan in veranderende tijden, lanceerde de stad Leuven in 2021 en 2022 een reeks gratis coachings voor Leuvense ondernemers. Via individuele trajecten konden zaakvoerders van handelszaken of horecagelegenheden zich, geholpen door professionele coaches, verdiepen in zeven thema’s die hen hielpen om nog betere ondernemers te worden: verkooptraining bijvoorbeeld, maar evengoed digitale verkoop en communicatie of kostenbeheer.

Op vraag van de ondernemers zelf organiseert de stad Leuven dit jaar vervolgsessies, om nog gerichter advies te geven rond deze thema’s. “Het waren geen evidente jaren voor onze Leuvense ondernemers. Eerst de coronaperiode, vervolgens de energiecrisis. We willen hen via deze nieuwe reeks speedcoachings helpen om toekomstbestendig te worden”, legt schepen van handel Johan Geleyns uit. “In individuele korte sessies helpen de coaches hen om aan zwakke punten of missing links te werken, zodat de handelaars zich nog beter kunnen focussen op hun sterktes. In speedsessies van een half uur willen we de ondernemers de kans geven om nieuwe inzichten op te doen of terug te blikken op zaken waar ze al mee aan de slag gingen.”

De stad Leuven organiseerde intussen een eerste van vier vervolgsessies, eind juni en nog twee maal in het najaar volgen de overige sessies. Zaakvoerder Pieter Claes van de Leuvense koffieketen Madmum toonde zich als deelnemer alvast tevreden over de eerste vervolgsessie. “Het is fijn om in de diepte te duiken over thema’s waar je vaak wel mee bezig bent, maar niet tot in de details beheerst. Ik had bijvoorbeeld enkele vragen over HR en klantvriendelijkheid, onder meer over de ontvangst van klanten en de daarbij horende richtlijnen voor het personeel. Net zoals in de vorige sessies ging ik ook nu met nieuwe inzichten terug naar mijn zaak.”

De speedcoachings van de stad Leuven staat open voor alle handelaars, maar handelaars die al eerder een sessie volgden krijgen voorrang. Alle info vind je op www.leuven.be/gratis-speed-coaching-voor-handel-en-horeca.

 

 

Website preview
Gratis speed coaching voor handel en horeca
Externe coaches en vakspecialisten helpen je om je horecazaak of handelszaak verder te professionaliseren en innoveren.
Stad Leuven

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]