Speelterrein Lovensveldwijk weer speelklaar voor de herfstvakantie

Het speelterrein Lovensveldwijk werd vandaag, aan de vooravond van de herfstvakantie, feestelijk geopend. Kinderen van de wijk Lolanden in Kessel-Lo kunnen opnieuw naar hartenlust spelen in de vernieuwde speeltuin. Ze kunnen zich uitleven op de klim- en speelcombinatie, in een speelhuisje, op een wipelement, een vogelnestschommel en een glijbaan

“De kinderen krijgen een volledig vernieuwde speelplek. Er werd gekozen voor een variatie aan speelelementen, voor elk wat wils. Zo zijn er klassiekers als een glijbaan, schommel, voetbalveldje, speelhuisje en klimnet. Maar ook uitdagende en avontuurlijke speelheuvels die de verbeelding stimuleren en aanzetten tot eigen creatief spel”, zegt schepen van jeugd Dirk Vansina. “De speeltuin is een meerwaarde voor de wijk Lolanden. We wensen dat dit een plek wordt waar de buurt veel samenkomt. Waar de ouders en grootouders met de kinderen komen spelen en een babbeltje slaan. Kortom, dat dit terrein de sociale cohesie in de buurt versterkt.”

Het is de intentie van de stad om in Leuven om de 400 meter een speelplek te creëren. Er zullen dus nog nieuwe speeltuinen aangelegd worden. Speelterrein Spaanse Kroon en  tuin De Walque zijn de volgende in de rij.

Verdere vernieuwing van de wijk
Dijledal en Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW ) zijn partners in het vernieuwingproject van de wijk Lolanden. Dijledal zorgde voor de bouw van woongelegenheden, een buurtcentrum en een ondergrondse parking. Om de vernieuwing compleet te maken legde de VMSW rond de gebouwen een ruime groenzone met verschillende wandel- en fietsverbindingen aan.  

Dijledal zal in de loop van 2020 starten met de tweede fase van het project Lolanden. Enkele bestaande gebouwen worden vervangen door nieuwe appartementsblokken, met ruimte voor een crèche. De VMSW zal bufferzones voor regenwater aanleggen en enkele picknickbanken en een speelbank plaatsen. 

 

Contacteer ons
Dirk Vansina schepen van openbare werken, restauraties, jeugd en burgerzaken, stad Leuven
Katelijne Wouters Jeugdruimte
Dirk Vansina schepen van openbare werken, restauraties, jeugd en burgerzaken, stad Leuven
Katelijne Wouters Jeugdruimte
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven