Speelterrrein ’t Celestijntje vernieuwd

De stad Leuven zet volop in op de vernieuwing van zijn speelterreinen.  Vandaag,  21 november opende speelterrein ’t Celestijntje. Tal van andere zullen de komende maanden volgen.

Speelterrein ’t Celestijntje  bevindt zich in een zijstraat van de Celestijnenlaan achter buurthuis ’t Celestijntje. Het is dus niet ver zoeken vanwaar de naam komt.  Het speelterrein kreeg er verschillende nieuwe speeltuigen bij. Kinderen kunnen zich nu uitleven op een klimtoestel, een speelcombinatie met glijbaan en een vogelnestschommel. Er werden ook enkele picknickbanken geplaatst waar jong en oud kunnen samenkomen. Op deze manier wil de stad een plaats  creëren waar  buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten in een aangenaam en informeel kader.

Nog meer speelplezier
’t Celestijntje is slechts een van  speelterreinen die een volledige make-over krijgt. Er staan nog tal van andere terreinen op de agenda. Op 5 december zal  speelterrein Ten Wijngaard openen. Aan de volgende speelterreinen wordt op dit moment  hard gewerkt: Genadedal (in Kessel-Lo), Philipsplein (in Heverlee) en Bleydenberg (in Wilsele).

Contacteer ons
Dirk Vansina schepen van burgerzaken, monumentenzorg, jeugd, feestelijkheden en toerisme
Katelijne Wouters jeugdconsulent
Dirk Vansina schepen van burgerzaken, monumentenzorg, jeugd, feestelijkheden en toerisme
Katelijne Wouters jeugdconsulent
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven