Spelen in de modder: toegelaten bij KinderKuren op Modderdag!

Op 29 juni, de laatste dag van het schooljaar, is het Modderdag! Net als honderdduizenden kinderen over heel de wereld, ontdekten ook Leuvense kinderen die deelnamen aan KinderKuren – het project voor sterke opvang op school – die dag wat modder is en hoe je ermee kan spelen: van moddermonsters maken en bodypainting met modder tot moddertaartjes bakken in de modderkeuken. Ook bij een heleboel kinderdagverblijven, buitenschoolse opvangcentra, scholen en buurtcentra kon je op 29 juni lekker vuil worden.

 

International Mud Day
Niet alleen in België maar overal ter wereld spelen op 29 juni 2018 honderdduizenden kinderen tegelijkertijd op International Mud Day. International Mud Day is ontstaan in Nepal, maar wordt ondertussen ook in onder meer Australië, Denemarken, de Verenigde Staten, Nederland en Groot-Brittannië georganiseerd.

Positieve natuurervaringen
Mud Day is een belangrijk initiatief, want het geeft kinderen alle ruimte om naar hartenlust te spelen in de natuur en zo smerig mogelijk te worden. Zelfs de wetenschap bevestigt dat buitenspelen in de natuur de creativiteit en ontwikkeling van kinderen enorm stimuleert. Ook Parel de Geest, vestigingsverantwoordelijke van KinderKuren bij de school De Grasmus, vindt Modderdag een geweldig initiatief: ‘Wij doen heel graag mee met Modderdag omdat we het bij Kinderkuren belangrijk vinden dat kinderen na school plezier kunnen maken en kunnen ontspannen. Spelen met modder maakt dat kinderen onbevangen kunnen experimenteren en dat ze al hun energie, creativiteit en inlevingsvermogen kwijt kunnen. De Modderdag is niet alleen goed voor de ervaring en beleving maar ook voor veel lol en plezier.”

KinderKuren
Schepen van onderwijs Mohamed Ridouani en schepen van sociale zaken Bieke Verlinden vonden het heel belangrijk dat KinderKuren, de buitenschoolse opvang die de stad organiseert, ruimte maakt voor een initiatief als Modderdag.   

Vanaf volgend schooljaar zal de Modderdag bovendien op meer plaatsen gehouden worden want KinderKuren zal dan de opvang organiseren in Freinetschool de Appeltuin en vrije basisschool De Bosstraat. Voor De Bosstraat slaan KinderKuren en vzw Kido-Club uit Wijgmaal de handen in elkaar: de Kido-Club zal in onderaanneming de opvang in de Bosstraat uitbaten.

Vanaf november zal ook vrije basisschool Bleydenberg een KinderKuren-opvang krijgen.

 

 

 

Contacteer ons
Bieke Verlinden schepen van sociale zaken, werk en studentenzaken
Mohamed Ridouani schepen van personeelszaken, onderwijs, economie, leefmilieu en vastgoed, Stad Leuven
Evy Robberechts projectcoördinator KinderKuren
Bieke Verlinden schepen van sociale zaken, werk en studentenzaken
Mohamed Ridouani schepen van personeelszaken, onderwijs, economie, leefmilieu en vastgoed, Stad Leuven
Evy Robberechts projectcoördinator KinderKuren
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven