Spetterend afscheid van het zwembad van Wilsele

Na 42 jaar sluit het zwembad van Wilsele eind deze maand de deuren. Om dit niet zomaar voorbij te laten gaan, organiseert de stad tijdens de laatste weken verschillende activiteiten voor de zwembadbezoekers.

Donderdag 9 augustus staat de eerste activiteit gepland. Heel wat senioren zijn sinds jaar en dag trouwe bezoekers van het zwembad, waarvoor we hen graag nog eens bedanken. Daarom maken we het seniorenzwemmen op 9 augustus extra aangenaam.

Dinsdag 14 augustus wordt het zwembad omgevormd tot een echte bioscoopzaal voor de ‘Drijf-In’. Jong en oud kunnen vanop een luchtmatras genieten van de verschillende (ont)spannende films die de ganse dag vertoond worden. Om 10.30 uur gaat de filmmarathon van start met ‘De Kleine Zeemeermin’. De tweede kinderfilm, ‘Finding Nemo’, begint om 13.30 uur. Om 17.00 uur staat ‘Into The Blue’ geprogrammeerd en afsluiten doen we met de filmklassieker ‘Jaws’. Zoals in een echte filmzaal zal er ook popcorn zijn.
Tijdens iedere film is er plaats voor maximaal 50 personen. Wie graag een van de films wil bijwonen, moet op voorhand inschrijven aan de kassa van het zwembad of telefonisch via 016 44 33 88. Drijfmateriaal (luchtmatras, opblaasbare band…) moeten de gasten zelf meebrengen.

Op maandag 20 en vrijdag 24 augustus worden van 14 tot 16 uur snorkel- en duikinitiaties georganiseerd. Woensdag 22 augustus staan er dan weer drie initiaties zeemeerminzwemmen op het programma, die starten om 16 uur, 17 uur en 18 uur. Aan elke sessie kunnen telkens 10 kinderen en 10 volwassenen deelnemen.

Zondag 26 augustus kunnen kinderen tussen 3 en 12 jaar op schattenjacht in het zwembad. De allerkleinsten kunnen ook eendjes vissen.

Vrijdag 31 augustus is de aller laatste dag dat het zwembad geopend is. We sluiten na 42 jaar af in stijl. Het kerkplein wordt voor één dag omgetoverd in een zomerse beachbar met (live) muziek, een lounge en tal van randanimatie zoals een springkasteel en grime. Naast lekkere drankjes zullen er ook ijsjes, nacho schotels en vers fruit te verkrijgen zijn. De beachbar wordt georganiseerd in samenwerking met jeugdhuis Lavado.

 

Alle activiteiten zijn gratis. Voor de Drijf-In en de initiaties zeemeerminzwemmen moet wel op voorhand ingeschreven worden aan de kassa van het zwembad of telefonisch via 016 44 33 88. Meer informatie over de verschillende activiteiten is terug te vinden op www.tofsport.be.

Contacteer ons
Erik Vanderheiden schepen van communicatie, sport, handel en landbouw, stad Leuven
Ronny Huyvaert sportpromotor, stad Leuven
Erik Vanderheiden schepen van communicatie, sport, handel en landbouw, stad Leuven
Ronny Huyvaert sportpromotor, stad Leuven
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven